Még nem halott a hordozható DVD-lejátszók piaca

Bár a DVD ágazat fénye jelentősen megkopott mára, még mindig vannak olyanok, akikk látnak fantáziát ebben az iparágban. Ilyen a Bluedot névre hallgató cég is (amely a névválasztásban is jeleskedett már, hiszen a brand igencsak hajaz az ismert Blaupunkt márkanévre, konkrétan annak angolra fordítása), amely az utóbbi években nagyon beleerősített a kisméretű televíziók és a hordozható médialejátszók frontján. A vállalat a közelmúltban jelentette be, hogy egy újabb termékkel bővíti eddig is tekintélyes hordozható DVD-lejátszó flottáját a BDP-W900 típusjlezésű modell személyében.

bdp_w900_2.jpg

Ráadásul a készülék egy különleges darab, hiszen csepp- és három méteres mélység vízálló egészen harminc percen keresztül. Nyilván kevesen vannak, akik egy tó fenekén kívánnak filmezni. De ez a tulajdonság akkor igen jó szolgálatot tehet, ha megcsúszik a medence vagy fürdőkád szélén, és bepottyan a vízbe. Ebből is látszik, hogy a gyártó milyen célra szánja ezt a terméket: Tehát kerti partikhoz, a fürdőzés mellé, a konyhába, a hálóba, esetleg a fürdőszobába.

Emellett utazás során is jó szolgálatot tehet, ugyanis akkumulátora öt órányi működésre elegendő energiát biztosít. Ráadásul mindössze 1,1 kilogrammot nyom, tizennyolc centi magas, huszonhat cm széles és négy centiméter vastag, azaz kifejezett mobilis eszközről van szó. Kilenc hüvelykes LCD kijelzővel látták el, amelynek maximális felbontása 800x480 képpont. Ez ma már a csoda tabletek, és notebookok világában kicsit kevésnek tűnik, viszont a DVD-lemezekhez pont elegendő. Az optikai meghajtó mellett került rá egy USB csatlakozó is. Így a pendriveokon, külső merevlemezeken tárolt MP3 kódolású zeneszámok, JPG típusú képek és AVI videók is lejátszhatóak a segítségével. A kis hordozható DVD-lejátszó elméletileg már ebben a hónapban megvásárolható lesz. Várhatóan körülbelül 35000 forintot kérnek majd el érte.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr894642196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása