100 gigabyte tárolókapacitású Blu-ray lemezeket mutatott be a Verbatim

Egy újabb lemezgyártó tette le voksát a hagyományosnál négyszer több adat elraktározását biztosító BDXL szabvány mellett.

verb.jpg

A BDA (Blu-ray Disc Association) által kibocsátott tanúsítvánnyal rendelkező nagykapacitású írható Verbatim Blu-ray lemezek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy nagyfelbontású képeket és HD minőségű videókat archiváljanak, akár négyszeres írási sebesség mellett. A BDXL lemezek 100 gigabájtos kapacitásukkal körülbelül 40 000 fénykép, 20 000 zeneszám vagy 8 órányi HD videó tárolására alkalmasak.

veerb2.jpgA Blu-ray lemezek a CD és DVD lemezeknél jelentősen nagyobb tárolókapacitást kínálnak, ennek köszönhetően ugyanannyi adat tárolásához jóval kevesebb lemezre van szükség. A sztenderd Blu-ray lemezek kapacitása 25 GB (az egyrétegű változat esetében), 50 gigabájt (a kétrétegű változat esetében) a Verbatim BDXL lemeze azonban egy harmadik réteget is tartalmaz, így a kapacitás 100 gigabájtra növekszik. A korongok speciális karcálló réteggel vannak ellátva, ami megvédi őket a mindennapi használat során.A cég elsősorban azoknak ajánlja ezeket, akiknek nagy kapacitású lemezekre van szüksége archiválási célból. Az anyavállalat a Mitsubishi Kagaku Media már igen komoly fejlesztési és gyártási tapasztalatokkal rendelkezik e téren, úgyhogy valószínűleg a megbízhatóságukra sem lesz panasz. Az első ezüstkorongok 2012 októberének végén érkeznek Magyarországra, ám áruk egyelőre nem ismert.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr934813879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása