KépesHármas nyereményjátékunk első segítség csomagja!

A Blu-ray blog „Születésnapi  Filmvadászat” második játékához, a KépesHármas-hoz is kaptok egy kis segítséget. Az összetartozó képkockák megtalálása egyszerűbb, ha tudjátok melyik filmet kell keresni. Tom Hanks szénészi géniuszát három kiválasztott filmben is megcsodálhattátok. Az egyikben az ’50-es 70’-es évek között vietnámi háborús hős, pingpong világbajnok, rákhalász, Amerikát keresztülfutó, szellemi képességekkel nem, de jó szívvel annál inkább megáldott esetlen figurát játszott, amiért Oscar-díjjal is jutalmazták. Emellett nagyszerűen alakította a Holdra szállást megcélzó, útközben meghibásodó űrhajó parancsnokát, illetve egy Stephen King regény filmadaptációjában a halálraítélteket utolsó útjára kísérő börtönőrt is. Mindhárom filmből találtok 3-3 filmkockát. Jó keresgélést!    

 

A képre kattintva elnavigálhatsz a játékhoz!

 Elonezet.jpg

 

  • Az embereknek egyre kevesebb idejük jut olvasásra, vesznek el a mindennapok szürke forgatagában, ennek megfelelően a képzeletük is egyre inkább elsorvad. Ennek a tendenciának leginkább Fantáziaország fiatal királynője érzi romboló hatását, amikor a Semmi elemészti és határt szab határtalan birodalmának. Utolsó reménye egy kisfiú, aki egy kopott könyvön keresztül az események kellős közepén találja magát. Fantasztikus kaland és mese a képzelet teremtő erejéről, repülő sárkánnyal, kőóriással és óriás teknőssel. A három meglévő kép mellé egy negyediket is megmutatunk segítség gyanánt.

végtelentörténet-kep.jpg

  • A tavalyi év francia közönségsikere azok közé a nagyszerű európai vígjátékok közé tartozik, amelyek valamilyen egyáltalán nem mosolyogni való alaptörténetet tálalnak lehengerlő humorral. Az ejtőernyős baleset után nyaktól lefelé lebénult arisztokrata Philippe a környezetét maximálisan megbotránkoztatva egy börtönből szabadult, fekete férfit fogad fel személyi ápolónak. Driss, az újdonsült ápoló pont azzal nyeri el munkaadója tetszését, hogy úgy bánik vele, mint akármelyik embertársával (elviszi hógolyózni például), és váratlanul barátság szövődik köztük. Zseniális film, szórakoztató, elgondolkodtató, üdítően életigenlő. A fő tanulság pedig, hogy valaki tolószékhez kötve is lehet nagyon is életrevaló.

eletrevalok.jpg

  • Az unatkozó milliárdos arisztokraták között szerencsére mindig akadt egy-egy, aki nem elégedett meg sekélyes partikkal tarkított, fényűzően unalmas életével, ami megadatott neki, hanem lehetőségeit kihasználva, valami hatalmasat és maradandót alkotott. Ilyen volt például Teleki Sámuel, Almásy gróf (angol beteg), vagy egyik filmünk főszereplője, Howard Hughes is. A fiatalon árván maradt dúsgazdag örökös repülés iránti szenvedélye filmproducerként, rendezőként, mérnökként és pilótaként teljesedett ki. A kor talán legnagyobb playboy-a szemtelenül jóképű volt, barátnőjének mondhatta többek között Bette Davist és Katharine Hepburnt is. Az életrajzi alapokon nyugvó filmben Leonardo DiCaprio alakítja.

howard-hughes.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr954921732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása