Kis méretű, de sokat tudó LG tévé a láthatáron

Az utóbbi időszakban megélénkült a kisméretű, úgynevezett második modellnek szánt televíziók piaca. A sorba most beszállt az LG is, amely 27 hüvelykes, IPS paneles 3D Smart televízióval, az MT93 típusjelzésű termékkel lépett porondra.


MT93.jpg

Vannak gyártók, ilyen például a Sencor vagy a Lenco, amelyek csak a viszonylag kis méretű televíziókat tartják a kínálatukban, de a jellemzőbb az, hogy a piac meghatározó résztvevői, a nagy képátlójú készülékeik mellett időről-időre piacra dobnak egy-két kisebb darabot is. Ezeket az eszközöket e vállalatok hagyományosan úgynevezett "második" televíziónak szánják, azaz a nagyszoba vagy a nappali helyett inkább a háló- és gyerekszobában, esetleg konyhában tudják elképzelni. De nyilván ezt nem kell kőbe vésett szabályként kezelni, hiszen sokan vásárolnak ilyen tévét kis lakásba, garzonba, hétvégi házba, vagy kollégiumi szobába akár.

SmartHome_personal_TV.jpgSok gyártó mostohagyerekként kezeli ezt a termékkategóriát, azaz belepakolják a sarokban talált régi paneleket, és elektronikát. Szerencsére az LG az MT93 esetében nem így járt el, hiszen ez a modell pont ugyanazt tudja, mint nagyobb testvérei. Tehát nem hiányzik belőle a cég saját fejlesztésű és gyártású, Full HD felbontású IPS LCD panelje, amely biztosítja a háromdimenziós tartalmak megjelenítését, amelyhez a passzív-polarizációs 3D képalkotási eljárást használja. Nem túl meglepő módon a saját okostévé rendszert is megkapta. Ezen keresztül elérhetőek az előre telepített internetes tartalmak, meglátogatható az applikációs bolt, ahonnan több száz alkalmazás tölthető le, sőt meglátogatható a cég 3D tartalom szolgáltatása a 3D World, illetve "játszótere", azaz a játékokat tartalmazó Game World is. A továbbfejlesztett, mikrofonnal is ellátott, gesztusalapú vezérlésre épülő, új Magic Remote távirányító
is bekerült a dobozába, így tehát hanggal és mozgással is vezérelhető. De akinek ez nem elég, az egy ingyenes alkalmazásnak köszönhetően iOS vagy Android alapú okostelefon vagy tablet segítségével is irányíthatja. 

A beépített WiFi-vel felszerelt készülékre került jó néhány HDMI csatoló, és az MHL technológia támogatásának köszönhetően képes a okostelefonokról származó nagyfelbontású audiovizuális anyagok fogadására is. A DLNA kompatibilitásnak köszönhetően pedig akár vezeték nélküli úton is eljuttathatóak beépített médialejátszójára a filmek, zenék és videók. A Cinema Screen dizájnvonalba tartozó televíziót különleges talpakkal és ultravékony kávákkal látták el, így külsejében is jelzi, hogy egy modern, nagy tudású termékről van szó. A készülék állítólag hamarosan a boltokba kerül, de azt még nem árulták el, hogy pontosan mikor, és hogy mennyit is kell majd érte fizetni.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr875130279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása