Érkezik a Spotify az LG smart Blu-ray lejátszóira és házimozi szettjeire.

Az egyébként ingyenesen használható alkalmazás segítségével zeneszámok tömegei érhetőek el egy felhőalapú rendszeren keresztül.

LGSPOTIFY.jpg

Az LG nagy hangsúlyt fektet erre a területre, már eddig is jó pár ilyen applikációt építettek termékeikbe, így például a videomegosztó YouTube-ot, a kulturális programajánló Port.hu-t, az Origo híroldalát vagy a zenemegosztó Aupeo-t. Ez utóbbihoz hasonló szerepet tölthet be a Spotify névre hallgató program is, amely az idén tavasszal megjelenő LG asztali Blu-ray lejátszókba, és Blu-ray házimozi szettekbe, azaz a 9.1 csatornás, különleges 3D hangzást kínáló BH9530TW típusjelzésű házimozi rendszerbe is. A Spotify egyébként egy ingyenesen is használható, kereskedelmi zene streamelő szolgáltatás, ami másolásvédelemmel ellátott tartalmakat tesz elérhetővé a nagyobb lemezkiadók közreműködésével.

spotify.jpgA Spotify partnere a (Sony, EMI, Warner Music Group és a Universal. A szolgáltatás 2008 októberében vált elérhetővé a nagyközönség számára Svédországban, akkor még Spotify AB néven. A szolgáltatásnak 2010 szeptemberében elérte a 10 milliós felhasználói lélekszámot, 2011-ben a prémium szolgáltatás előfizetőinek száma elérte a 2.5 milliót. A Spotify felhasználóinak száma 2012 decemberében elérte a 20 milliót, amiből 5 millió prémium előfizető.

A Sptify-n történő regisztráció vagy az első Facebookon keresztüli bejelentkezés után a felhasználó fél évig használhatja a szolgáltatást ingyenesen, időbeni korlátok nélkül. A hat hónapos próbaidőszak alatt a felhasználói felületen reklámok jelennek meg és illetve bizonyos időközönként, a zeneszámok váltása között rövid reklámok hallhatók. A próbaidőszak lejárta után a felhasználó már csak havonta 10 óra zenét hallgathat, pontosabban heti 2.5 órát. (A fel nem használt időkorlát átvezetésre kerül az azt követő hétre. Egyelőre a Spotify még hivatalosan nem érhető el Magyarországról, de egy kis trükközéssel ez a probléma viszonylag egyszerűen orvosolható.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr875174699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása