Tízszeres tempóra kapcsol a Buffalo

A távol-keleti Buffalo a minap két olyan új meghajtót mutatott be, melyek akár tízszeres sebességen is képesek égetni az egyrétegű Blu-ray lemezeket. A Hitachi-LG belsőre épülő újdonságok ezzel szépen lehagyták a lemezes iparágat, sőt, a nevesebb külföldi portálok még javában a nyolcszoros meghajtók megismerésével bíbelődnek. Erre egyébként minden feltétel adott, a forgalomban lévő 4x-es és 6x-os lemezek némelyike elviseli a 8x-os tempót is. A Buffalo meghajtóihoz azonban egyelőre nincs megfelelő nyersanyag, így a tekintélyt parancsoló tulajdonság egyelőre csak leírva hangzik jól.

 

Buffalo BR-H1016SU2

A gyártó elkötelezett híve a külső eszközöknek, ezért cseppet sem meglepő, hogy a belső meghajtóként használható SATA-s modell mellett egy USB 2.0-s és eSATA adatkapcsolaton kommunikáló változatot is bemutattak. A BR-H1016SU2 igazán masszív felépítéssel érkezik, ezzel a burkolattal minden bizonnyal minimálisra csökkentették az író egység által keltett vibrációt. illetve a keletkezett hő elvezetésében is nagy szerepet vállal. Ezzel szemben a BR-H1016FBS-BK követi a számítógépházba szerelhető meghajtók formáját, közös jellemző viszont az írási és olvasási paraméterek mellett a 4 megabájtnyi gyorsítótár.

 

 Buffalo BR-H1016FBS-BK

A két eszköz dobozában az LG BD-meghajtókhoz is mellékelt Cyberlink High-Def Suite szoftvercsomag található, amely a neves cég PowerDirector 8 HE, PowerProducer 5, PowerDVD 8, Power2Go 6, PowerBackup 2, InstantBurn 5 és MediaShow 4 LE alkalmazásaiból áll. A Buffalo 1 év garanciát vállal a két újoncra, végfelhasználói áruk 300 (BR-H1016FBS-BK) és 359 dollár (BR-H1016SU2) köré várható.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr621338111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása