Buffalo: 12×-es Blu-ray író USB 3.0 adatkapcsolattal

A Buffalo igen elkötelezettnek számít, ha új technológiák bevezetéséről van szó adattárolási fronton. Az elsők között mutattak be külső Blu-ray írót, USB 3.0 kompatibilis külső merevlemezt, és most szintén a frontvonal legelején állnak, ha az USB 3.0-s interfészen kommunikáló, Blu-ray írásra képes külső eszközökről van szó.

A BR-X1216U3 típusjelzéssel forgalomban kerülő meghajtó legizgalmasabb jellemzője az új Universal Serial Bus adatkapcsolat, mely az előző generációhoz képest tízszer nagyobb adatátvitelt jelent elméletileg, korai tapasztalataink alapján jelenleg valójában négyszeres többletet képesek nyújtani ezek az új eszközök. Azt gondolná az ember, hogy egy külső optikai meghajtónál manapság nincs szükség egy ilyen új technológiára, hiszen a szűk keresztmetszetet továbbra is a nyersanyagok nyújtják, a Blu-ray korongok írási sebessége picit lassú ütemben növekszik. Pontosabban mondva az elmélet adott, a megvalósítás hiányos még valamelyest.

Nos, a Buffalo az eszközt biztosítja a képlethez, mely legfeljebb tizenkétszeres tempóval tudja égetni a lemezeket. Ez másodpercenként 54 megabájtos adatátvitelt jelent, amihez az USB 2.0 bizony kevés lehet. Logikus tehát, hogy a gyártó továbblépett, és már most alkalmazza az USB 3.0-t, ám amíg nincs olyan nyersanyag, ami bírná ezt a tempót, a sebesség tekintetében mégsem biztos, hogy oly vonzó lenne ez az újítás. Már csak azért sem, mert 450 dollárért - körülbelül 82000 Ft - lehet beszerezni a BR-X1216U3-at, ami még a gazdag szoftverkörítés ellenére is soknak hangzik. Kétségtelenül előremutató termékről van szó, de talán túl korán jelenik meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr11554902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása