Jönnek a 3D-s Blu-ray filmek

A blog indulásakor első híreink között szerepelt, hogy a sztereoszkópikus, azaz 3D-s megjelenítés egyelőre szabványok híján nem jelenhet meg otthoni szórakoztatás repertoárjában, ugyanakkor a Blu-ray lehet az első médium, ami elhozhatja otthonunkba az új technológiát.

Úgy tűnik már nem kell sokat várnunk, habár a végleges szabványleírás még nem készült el, a januárban megrendezésre kerülő las vegasi CES kiállításon az AMD (a processzor- és garikus gyártó vállalat) és a CyberLink (a PowerDVD szoftver fejlesztője) közösen mutatják be a techológiában rejlő lehetőség egyik változatát. Minden bizonnyal az AMD célja, hogy az általuk elsőként bemutatott és alkalmazott technológia legyen a végleges szabvány alapja, ezzel jókora szeletet kihasítva a Blu-ray tortából.

A siettség érthető, hiszen az előzetes jóslatok szerint (és a berlini IFA kiállítás is csak erről szólt) a 2010-es év a 3D éve lesz, amire gőzerővel fejlesztenek a kijelző- és készülékgyártók, erről pedig senki sem akar lemaradni. Nem utolsó sorban a Blu-rayre is ráférne egy olyan egyedi  funkció, ami megdobná a szerény eladásokat. Minden esetre ne várjuk, hogy holnap már ömleni fognak a 3 dimenziós kiadványok, hiszen számos kompatibilitási problémát kell megoldani, nem utolsó sorban kompatibilis tévékészülék sem árt majd a lejátszó mellé.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr111586894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sly-1 2009.12.09. 23:12:43

Jo otlet, de meg inkab jo lesz, ha majd nem kell hozza mindenfele szemuveg.

Viszont itt Angliaban nem csak a Blue-ray-el kapcsolatban lesz lehetoseg 3D-s filmet nezni jovore, hanem a Sky tv szolgaltato alltal is elerheto lesz a HD (kb 720p) csatornaval rendelkezok szamara. Igaz tv csere szuksegeltetni fog nekik!

Mr. Ray · http://bluray.blog.hu 2009.12.10. 07:24:30

Beza, bizonyos szolgáltatók pedig neten fognak tolni 1080p-s adásokat, szintén a szigetországan. Hiába, a fejlett infrastruktúra csodákra képes.

Sly-1 2009.12.10. 09:56:45

Igen az igaz, hogy lesz 1080p-s, csak hogy agyon lesz tomoritve, mert nem birja a net. (se szerver se felhasznaloi oldalon)
OFF
Az infostrukturarol meg ne is beszeljunk az Angolok eseteben!! Egyetlen egy coax/uvegszal hibrid halozat van, ami mindent szur naploz rolad es a legnagyobb nete is csak 50/1.75. (elenben otthon)

Amasik alternativa az adsl, de az is igen problemas, mert tobbnyire csak egy telefon szolgaltato van es annak a halozatan adja mindenki mas a netet. (gondolhatjatok, hogy alig van kulonbseg kozte) Viszint van nehany telefon szolgaltato ami sajat netet ad, csak keves helyen erheto el.
OFF

ON
Viszont annak orulok hogy lesz nagyfelbontasu video az interneten. legalabb a nagyfelbontasu monitoromat mar ott is ki tudom hasznalni videozas szempontbol.

süti beállítások módosítása