Megnéztük: Mátrix Forradalmak (Blu-ray)

 "Nincs Blu-ray Mátrix nélkül!" jelmondattal ültem le távirányítóval a kezemben, hogy megnézzem a kultikus Mátrix Triológia harmadik részét, amit nem egyszer láttam már, de a Blu-ray kiadványhoz eleddig nem volt szerencsém.

Mivel a Mátrix tipikusan azon filmek közé tartozik, amit nagy képernyőn és nagy hangerő mellett kell megnézni, éreztem, hogy a HD felbontással most valami olyan pluszt kaphatok. Viszont arra nem számítottam, hogy a 2003-ban megjelent film újból lázba tud hozni...tévedtem.

 


A The Matrix Revolutions Blu-ray kiadványnak sikerült újból 129 percre a székhez szögeznie, hála a történetnek -- bár erre mondják, hogy ízlések és pofonok --, valamint a kép- és hangvilágnak. Ez utóbbi pláne plusz dicséretet érdemel annak ellenére, hogy a kiadványon egyáltalán nincs DTS hangsáv, viszont a handrendszer egy perc pihenőt sem kap (a film végére a Harman/Kardon erősítőből, JBL hangfalakból és Klipsch mélynyomóból álló rendszer egy új oldalát ismerhettem meg, pedig már számos filmet láttam ezen az összeállításon). Persze a hang mellett a kép sem elhanyagolandó, a nagyfelbontású  újrakeverés kiválóan, mindenféle hibától mentesen sikerült, így nem fogunk csalódni a látványvilágban sem -- legyünk kíváncsiak akár Neo minden egyes hajszálára vagy éppen a gépek minden apró részletére. Már csak ezért is érdemes minden rajongónak megvásárolnia a Mátrix Forradalmak Blu-ray változatát, még akkor is, ha már rendelkezünk a DVD-s változattal. A lemez extrákban sem szűkölködik, habár a verkfilmek, képgalériák és kommentárok nem használják ki a Blu-rayben rejlő lehetőségeket, de a kiadvány erősségét nem ez jelenti.


A lemezt a Fórum Home Entertainment-től kaptuk a tesztelésre.

 


Lemez adatok
 

Játékidő: 129 perc

Kép: 1080p 16×9, 2,4:1

Hang:
Dolby Digital 5.1 - magyar, angol, cseh, lengyel, orosz, thai, török
Dolby TrueHD 5.1 - angol

Felirat: magyar, angol, arab, bolgár, cseh, észt, héber, horvát, indonéz, izlandi, kínai, lengyel, lett, litván, orosz, portugál, román, szlován, thai, török

Extrák: A Wachowski fívérek szöveges bevezetője, 2 audiokommentár (Dr. Cornel West és Ken Wilber filozófusok, valamint Todd McCarthy, John Powers és David Thomson kritikusok), A Mátrix mögött (9 darab kisfilm), A film készítői (4 darab kisfilm), A Hel klub (6 darab kisfilm), Kék új világ (5 darab kisfilm), Az ostrom (5 darab kisfilm), Utóhatás (4 darab kisfilm), Előzetesek és tévéreklámok
 


Mátrix Forradalmak (The Matrix Revolutions, 2003)

Műfaj - akció, sci-fi

Rendezte- Andy Wachowski, Larry Wachowski
Forgatókönyv - Andy Wachowski, Larry Wachowski

Szereplők:
Keanu Reeves (Neo)
Laurence Fishburne (Morpheus)
Hugo Weaving (Smith)
Monica Bellucci (Persefone)
Carrie-Anne Moss (Trinity)
Harold Perrineau (Link)
Jada Pinkett Smith (Niobe)
Mary Alice (Orákulum)
Daniel Bernhardt (Johnson)
Essie Davis (Maggie)
Matt McColm (Thompson)
Collin Chou (Seraph)


A film története: A Mátrix – Forradalmakban, a Mátrix-trilógia harmadik, befejezõ részében az emberek és gépek közti elkeseredett háború katasztrófával fenyegetõ záróakkordjához érkezik: Zion katonái, bátor civil önkéntesekkel az oldalukon, mint Zee és a Kölyök, kétségbeesetten harcolnak, hogy visszaverjék az õrszemek támadását, amikor a géphadsereg fúrásai már a rejtekhelyük közelébe érnek. A teljes megsemmisüléssel szembesülve az emberiség utolsó bástyájának lakói nem csak saját életükért, de magáért az emberiség jövõjéért küzdenek. Csakhogy egy ismeretlen elem megmérgezi a belsõ soraikat is: Smith, az immár öntudatra ébredt program ravaszul elrabolja Bane-t, a hajóflotta egyik tagját. Smith már kikerült a gépek ellenõrzése alól, és minden egyes másodperccel erõsebbé válik, az a célja, hogy elpusztítsa a birodalmat a való világgal és a Mátrixszal együtt. Az Orákulum végleges útmutatást ajánl Neónak, de õ fenntartásokkal fogadja a szavait, mert attól tart, hogy a nõt is csak egy program irányítja. Niobe segítségével Neo és Trinity messzebbre merészkednek, mint eddig bármelyik ember – egy végzetes és mindent eldöntõ utazásra indulnak a föld felperzselt felszínén a gépek városának szívébe. Ebben a hatalmas mechanikus metropoliszban Neo szemtõl szembe kerül a gépek legfõbb vezérével, a Deus Ex Machinával, és alkut köt vele, hiszen ez a haldokló világ egyetlen reménye a túlélésre. Ma így vagy úgy, de véget ér a háború, de addig még hátravan a végsõ összecsapás Neo és Smith között: ez dönt két civilizáció pusztulásáról vagy fennmaradásáról.

Szerintünk: (4,5/5)
Szerintetek: (4,1/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr271157419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mazo 2010.11.21. 14:34:38

Én is megvettem ,a minőség kiváló és úgy láttam, hogy vannak olyan rövid jelenetek, amik nem voltak rajta a dvd verzión, ez még feldobja a lemezt.

süti beállítások módosítása