16 hüvelykes "luxusjárgány" Blu-ray olvasóval

Köszönhetően a magyarországi ASUS képviseletnek, a mai napon hozzájutottam egy VX5 noteszgéphez, mely a legújabb tagja a gyártó Lamborghini termékcsaládjának. A nálam vendégeskedő változat hófehér fényezést kapott a fedlapon és a váz alján, ami miatt eléggé feltűnő jelenség a VX5, de talán még mindig jobban járunk így, mint például az olasz autómárkára jellemző sárga színnel. Természetesen az aktuális Lamborghini autókra formatervi megoldásai köszönnek vissza a VX5 minden porcikáján, éles, határozott vonalak futnak egymásba, illetve több helyen is megkapjuk a sportkocsik gyártójára való utalást. Az anyaghasználat átlagon felüli, a touchpad két oldalán végigfutó bőrbetét pedig nemcsak roppant jól néz ki, hanem hosszabb távon is elviselhető érzetet ad. Minden dícséretet megérdemelnek az ASUS mérnökei, a különböző anyagok - műanyag, szálcsiszolt alumínium, bőr - hibátlan harmóniájáról más gyártók is példát vehetnének.
 


A vázon belül tulajdonképpen egy felsőkategóriás mobil belsőt találni, melynek lelke egy négymagos Intel Core 2 Quad processzor. A 2 gigahertzes órajelen ketyegő központi egység 4 gigabájt rendszermemóriához nyúlhat, mely egyben azt is jelenti, hogy a VX5-re nem is érdemes 64 bites operációs rendszernél "butábbat" telepíteni. A képi megjelenítés az NVIDIA GeForce GT130M vezérlőjére hárul, mely teljesítménye leginkább az asztali vonalon vitézkedő GeForce 9500 GT-hez hasonlítható. A grafikus mag természetesen támogatja a Purevideo HD technológiát, így High Definition videóanyag lejátszása során a legtöbb esetben nem lesz szükség a processzor teljes erejére.
 


Mivel a VX5 egy különleges sorozat legújabb tagja, ezért mondhatni evidens, hogy a specifikációk között szerepelnie kell a Blu-ray lejátszásnak is. A gép jobb oldalán található optikai egység a Hitachi-LG közös gyermeke, és CT10N típusnévre hallgat. A DVDRW/Blu-ray kombó meghajtó a DVD lemezeket legfeljebb nyolcszorosan képes írni, a CD lemezek maximális pörkölési sebessége pedig nem lépheti túl a huszonnégyszeres tempót. A Blu-ray korongokat 4,8-szorosan tudja olvasni az egység.
 

A grafikus kártya és az optikai meghajtó tehát adott egy kis Blu-ray filmezéshez, de vajh' mi a helyzet a kijelzővel? Nos, ezen a ponton is adott minden feltétel, a 16,1 hüvelykes LCD képernyő 16:9-es képaránnyal bír, natív felbontása pedig 1920×1080 képpont. A képi minősége ugyan lehetne jobb - főleg a panel alján látható bevilágítással illene kezdeni valamit -, de összességét tekintve mozizásra bőven jó lesz. Ha azonban mégsem szeretnénk a gép előtt görnyedni, akkor a natív HDMI kimenet révén tetszőleges másodlagos képernyőt is beüzemelhetünk.

A gyártóra jellemző módon a VX5 mellé rengeteg saját, illetve harmadik fél által készített szoftvert mellékelnek. A Blu-ray lemezek lejátszáshoz a Corel WinDVD 8 BD kiadását használhatjuk.

Az ASUS VX5 bolti megjelenésére legfeljebb egy hónapot kell várnunk, a várható árról azonban egyelőre nincs információnk. Az viszont szinte biztos, hogy nagyon drága lesz, a VX3 850-900 ezer forintos árából kiindulva nem sok jóra számíthatunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr551216065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sly-1 2009.07.01. 12:56:46

Hello!

Eloszor gratulalni szeretnek, jol osszehoztatok.
Masodszor javasolnam, hogy bovithetnetek az ismertetest TV/Monitor parossal vagy PC-be valo Blue-ray meghajtoval. (Ez utobbi kulonosen erdekelne, mert most vagyok vasarlas elott.)

Sly-1 2009.07.01. 13:00:33

Monitornal visszont javasolnam a tobbieknek az LG W2261V(-pf)-t! Jelenleg ennek a Full HD monitornak vagyok boldog tulajdonosa.

Csak igy tovabbb!!!

U.I.: Bocsi a dupla posztert, veletlenul Entert nyomtam.

Sly-1

süti beállítások módosítása