Október 19-én érkezik Blu-ray-en Hitchcock klasszikusa, a Psycho

A Universal nem aprózza el a Psycho 50. évfordulójára tervezett megjelenést. Noha az 1960-ban készült filmet ők sem tudják már kiszínezni, de alapos utómunkának vetették alá, hogy a lehető legjobbat hozzák ki a fekete-fehér klasszikusból, továbbá nem kevés pénzt és energiát áldoznak rá, hogy a BluWave és Audionamix segítségével a film 5.1-es DTS-HD Master Audio hangsávval kerülhessen a boltok polcaira az eredeti mono hangsáv helyett. Illetve pontosabban mellett, mert természetesen az eredeti hangsáv is felkerül a BD-50-es korongra megannyi extra mellett, amik közül külön kiemelném a 94 (!!!) perces "Így készült a Psycho"-t.


Ínyencek már most előrendelhetik a SteelBook változatot az Amazonon


 

A magyarországi megjelenésről egyelőre nincs hír, de nyilván előbb-utóbb a hazai rajongótábor is élvezheti Alfred Hitchcock és Norman Bates hátborzongató történetét az eredeti és hamisíthatatlan magyar -- mono -- szinkronnal.



Cím: Psycho
Megjelenés éve: 1960
Műfaj: Thriller
Játékidő: 104 perc

Rendező: Alfred Hitchcock
Író: Robert Bloch
Forgatókönyvíró: Joseph Stefano
Zeneszerző: Bernard Herrmann
Operatőr: John L. Russell
Vágó: George Tomasini

Szereplők:
Anthony Perkins - Norman Bates
Vera Miles - Lila Crane
Janet Leigh - Marion Crane
Martin Balsam - Milton Arbogast
John Gavin - Sam Loomis

Szinopszis:
A szőke titkárnő, Marion Crane meglép főnöke 40 ezer dollárjával. A városon kívül új autót vásárol, s noha ideges viselkedése feltűnik egy rendőrnek, mégis tovább engedi. Éjszakára betér egy mellékút mellett álló magányos motelbe. A szelíd, ám furcsa tulajdonosfiúval, Norman Bates-szel megvacsoráznak. Utána Marion zuhanyozni megy, ám a fürdőkádban rátámad egy idős hölgynek tűnő személy és megöli. Közben Marion főnöke megbíz egy magánnyomozót, Milton Arbogastot, az eltűnt lány (és persze a pénz) felkutatásával. Arbogast eljut a Bates motelbe, de őt is elteszik láb alól. Marion húga, Lila és az eltűnt lány barátja, Sam Loomis a nyomokat követve ugyancsak eljutnak a motelbe. Rájönnek, hogy a tettes valójában Norman, egy tudathasadásos gyilkos, aki halott anyja ruhájába öltözik.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr212035263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása