Újabb Blu-ray házimozi rendszer az LG-től

Az LG egy CES-en is díjat nyert komplett Blu-ray házimozi rendszert dob piacra ideaza. Csak megjegyezném, hogy már többen megírták ezt a hírt, de nem a lustaság miatt olvashatjátok itt a Blogon ennyire későn, hanem a többletinformációkat próbáltam szerezni a termékről, hogy mindenki számára egyértelmű legyen a rendszer valódi képessége.


 

Picit döbbenten néztem a képeket, mert ugyan láttam már pár extém külsejű hangfalat (extrém árral párosítva, természetesen), de a HB994PK rendszer állványos falai "dögösen" néznek ki. Ha jobban megnézzük a képeket, akkor jól látható, hogy a jobb első hangfal tetejében kapott helyet a lejátszó. A rendszer fő előnye a vezeték nélküliség, vagyis javarészt megúszhatjuk a kábeleket és a kábelezést. A hátsó hangfalpár ugyan kábellel csatlakozik egy vezeték nélküli transmitterhez (amit árammal is el kell látni, tehát plusz konnektort igényel), de ennek hála a meszokottaktól eltérően nem kell elölről hátra vezetni a jelkábeleket, ami mindig a legnagyobb problémát okozza házimozis körökben. Természetesen a mélyláda is vezeték nélküli, de ilyet korábban már láthattunk az LG-től, például a Blu-ray Sound Bar is ilyen volt.

A képek nézegetése közben valószívűleg mindenkinek feltűnt, hogy a rendszer pszeudo 5.1 kivitelű, azaz csak 4+1 hangszórót kapunk, a középső csatornát virtuálisan állítja elő. Ez akár még jó is lehet, de majd a tesztek során kiderül, hogy mennyire hatékony -- főleg azért, mert a front csatornára kevert középső csatorna mindig halkabban szól, mintha külön dedikált hangfal szólaltatná meg az oda szánt hangokat.


Az LG a HB994PK kompaktsága és nagy teljesítménye révén a "hangerőd" nevet kapta, ami rendelkezik beépített HDMI ki- és bemenettel, Wi-Fi támogatással, utóbbinak köszönhetően a BD Live és a jól ismert NetCast, DLNA, valamint CIFS is elérhető, akárcsak az USB Plus bemenet -- DivX HD és MKV lejátszással. 3D Blu-ray támogatásról egyelőre nincs szó.


Az ár és pontos megjelenési dátum később várható.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr132434082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása