Szenzáció: 55 hüvelykes OLED tévé a láthatáron

Az OLED technológia hosszú évek óta a nagy ígéretek közé tartozik. Sokan ebben látják a televíziózás jövőjét, azonban eddig nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Konkrétan nem voltak piacképes termékek, de mindez megváltozhat az LG új, 55 inch képátlójú OLED tévéjével. 

Az OLED (Szerves fénykibocsátó dióda - Organic Light-Emitting Diode) eljárás kifejlesztésének alapjául a szentjánosbogarak fény előállító módszerét vették. Ezt persze átalakították, de a lényege, hogy a fénykibocsátásért felelső elektrolumineszcens rétege egy különleges szerves vegyület, amely az elektromos áram hatására fényleni kezd. A technológia előnye az igen alacsony fogyasztás, a nagy fényerő, és az óriási kontrasztarány. Tehát ha sikerülne versenyképes áron legyártani ezeket a paneleket, az valóban forradalmi változást hozna. Eddig viszont pont ez okozta a legnagyobb gondot, ez gátolta leginkább az OLED elterjedését. 

Az LG által a CES-en (2012 január) bemutatásra kerülő új 55 hüvelykes modell viszont alkalmas lehet arra, hogy áttörje a gátakat. Jelenleg a legnagyobb elérhető OLED tévé mindössze 21 hüvelykes képátlóval bír, viszont cserébe annyiba kerül, mint egy háromszor ekkora hagyományos LCD vagy plazma modell, ne csoda, hogy nem nagyon keresték. A dél-koreai cég viszont állítólag versenyképes áron kínálja majd az óriás OLED tévét, amelyben színszűrőkkel kombinált fehér fényű fénykibocsátó diódákból épülnek fel majd a pixelek, amely olcsóbb, megoldás, mint ha ténylegesen vörös, zöld és kék fénykibocsátó diódákat használtak volna. A vállalat a londoni olimpia előtt már piacra akarja dobni az egyelőre ismeretlen árú OLED televíziót, hiszen az ilyen nagyszabású sportesemények előtt mindig megnő a tévévásárlási kedv.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr563502514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása