Ipari mennyiségű sporttartalom a tévéken - tartalomszolgáltatól függetlenül

Az valami borzasztóan idegesítő, ha az ember havonta egy kisebb afrikai ország költségvetésének árát fizeti ki a tartalomszolgáltatónak, ám hiába van száz csatornája, ha azokon épp nem megy olyan adás, ami pont érdekelné. A tévégyártók körében már régóta bevált fogás, hogy ezt kiküszöbölendő lehetővé teszik a netes kapcsolat segítségével különféle filmek, magazinműsorok, videoklipek, sőt sport témájú adások elérését is. Úgy tűnik ez utóbbira komoly igény mutatkozik, hiszen az LG bejelentette, hogy bár a Smart rendszeren keresztül eddig is megtekinthetőek voltak különféle sport adások, ezek körét a beszédes nevű Livesport.tv-vel tovább bővíti. 
 
 
A dél-koreai vállalat a jelek szerint nem aprózza el, amikor arról van szó, hogy hogyan lehet tágítani a televíziózás korlátait. A mozgásérzékeny, kontrollerre hasonlító Magic Remote távirányító, a háromdimenziós filmek, klipek, videok megtekintését biztosító 3D World, a többszáz applikáció és a nyílt böngésző után most iszonyú mennyiségű sport tartalommal tömik ki televíziójukat. Megállapodtak ugyanis a Perform nevű vállalattal, amely rengeteg sportág, bajnokság, esemény közvetítési jogával rendelkezik. Ennek köszönhetően az LG Smart TV rendszerrel megtámogatott eszközein, tehát a tévéken, Blu-ray eszközökön, házimozi rendszereken keresztül közvetlenül megtekinthetőek lesznek az európai és dél-amerikai focibajnokságok meccsei, összefoglalói, a snookerpartik, az ausztrál foci (AFL) összecsapásai, a PSA féle squash derbik, ezen kívül kézilabda, darts, hoki, tenisz, úniós- és liga rögbi, illetve billiárd mérkőzések. Sőt a box, és egyéb küzdősportok sem maradtak ki a buliból. Állítólag több, mint ezer sportesemény közül válogathatnak a felhasználók, ami azért már komoly kis csomagnak tűnik. 
 
Pont erről beszélt a megállapodással kapcsolatban Havis Kwon az LG szórakoztatóelektronikai részlegének vezetője. Azt is kiemelte, hogy jelenleg a Livesport (azaz a Perform) nyújtja a legjobb, ily módon elérhető sport tartalmat, ezért az együttműködés kiemelt jelentőséggel bír a vállalat érdekében. Oliver Slipper, a Perform elnök-vezérigazgatója pedig az egészhez csak annyit tett hozzá, hogy ezen az úton a korábbinál jóval több emberhez képesek eljuttatni villámgyorsan, remek minőségben az adásaikat, úgyhogy részükről is üdvözlik a megállapodást. A Livesport.tv kínálata első körben öt európai országban, Németországban, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban és az Egyesült Királyságban lesz elérhető, de bízzunk benne, hogy idővel hazánk is bekerül ebbe a körbe. Addig se kell panaszkodni, ugyanis, ha a Smart TV menüjében átállítja az ember az országot, akkor talán kicselezheti ezt az akadályt.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr134474737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása