Okostelefonok és tabletek is képesek helyettesíteni a Magic Remote távirányítót

Az LG kifejlesztett egy olyan, okostelefonokra, illetve táblagépekre ingyenesen letölthető alkalmazást, amellyel helyettesíthető a mozgásérzékeny Magic Remote távvezérlő.

lgmagicapp-1.jpg

Az már nem újdonság, hogy a televíziók, Blu-ray lejátszók, házimozi erősítők, projektorok távvezérlői helyettesíthetőek az okostelefonokkal vagy tabletekkel, amennyiben a felhasználó letölti és installálja a megfelelő applikációt. Ez akkor jöhet jól, ha a hagyományos távirányító eltűnik, kifogy belőle az elem, esetleg eldugja a gyerek vagy a kutya. Ugyanis az érintésérzékeny kijelzőn történő vezérlés korántsem olyan komfortos, mint a direkt erre a célra tervezett periféria esetében.

Az LG eddig sem maradhatott ki egy ilyen dologból. Most viszont azt jelentették be, hogy elkészült az az applikáció, amely a mozgásérzékeny Magic Remote távirányítót képes emulálni. Ezt egy érintésérzékeny tapipad szerűséggel oldották meg, ami azért első hallásra nem adja vissza azt az élményt, mint amit a Magic Remote nyújt, de a semminél mindenesetre több.Az alkalmazás kiegészítő részeként bekerült egy plusz szolgáltatás is, a MiniTV. Ez az LM9600, illetve LM8600 sorozatú, kétmagos processzorral ellátott tévék esetében működik. Lényege, hogy lehetővé teszi, hogy a képernyőn futó tartalmat a felhasználó tabletjének vagy okostelefonjának kijelzőjére küldje ki. Ami akkor lehet hasznos, ha ki kell mennie a konyhába vagy fürdőszobába, de a tévé adásról vagy a lejátszott filmről nem akar lemaradni. Az applikáció innen tölthető le iOS-re, és innen Androidra.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr574663483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása