Érkeznek a Google TV platformmal bíró LG televíziók

Némi meglepetésre a dél-koreai vállalat is beáll az eddig meglehetősen visszafogottan szereplő Google TV rendszer mögé, és piacra dobja első olyan tévészériáját, amely támogatja ezt a fajta smart tv rendszert.

lg_g2.jpg

2010-ben hatalmas dérrel-dúrral jelentette be a Google, hogy az Android fronton szerzett tapasztalatait felhasználva az okostelefonok, smart boxok és tabletek után belépnének a tv piacra is. Aztán lassan eltelt két év, és gyakorlatilag nem történt semmi. A kezdetben borzasztóan lelkes nagy cégek szépen visszakoztak, és így ma már csak néhány vállalat (például a Sony és a Logitech) maradt, amely támogatja ezt az androidos okostévés szisztémát.

Pont ezért volt óriási meglepetés, mikor az év elején az LG belebegtette a las vegasi CES kiállításon, hogy idén piacra lépnek első Google TV-s készülékeikkel. Ráadásul, az LG évek óta úttörője a Smart TV rendszerek fejlesztésének. Hosszú ideje rendelkeznek saját, kiforrott megoldással, amelyet időről-időre tovább fejlesztenek. Szóval első látásra úgy tűnik, hogy sok szükségük nincsen egy ilyen, kevéssé sikeres rendszerre. Mindenesetre az LG nem vonta vissza a projektet, hiszen bejelentették, hogy már most piacra dobják az első ilyen jellegű televízióikat. Legalábbis az Egyesült Államokban, hiszen Európába állítólag csak ősszel érkeznek meg ezek a modellek.

A G2 sorozatba egyelőre két készülék tartozik, egy negyvenhét (LG 47G2), és egy ötvenöt (LG 55G2) inch képátlójú készülék. A két LED háttérvilágítású LCD televízió képes a háromdimenziós tartalmak megjelenítésére, amihez a gyártól már megszokott módon a passzív-polarizációs 3D technológiát használják. Természetesen biztosítják a hagyományos kétdimenziós tartalmak térhatásúvá történő konvertálását. Az egyelőre nem világos, hogy a cég saját Smart TV rendszere belekerül e a készülékekbe, de az már biztos, hogy a Magic Remote mozgásérzékeny távvezérlőket megkapják majd.

Ráadásul még pakolnak melléjük egy teljes értékű QWERTY (azaz billentyűzettel ellátott) távirányítót is, ami értelemszerűen a böngésző, a widgetek és az applikációk használatát segíti elő. A 6 000 000:1 dinamikus kontrasztaránnyal büszkélkedhető, 120 hertzes képfrissítési rátával operáló tévéket két darab tíz wattos hangsugárzóval látták el. A két tv a tengerentúlon már megvásárolható. A kisebbik, 47 hüvelykesért 1200 dollárt kell fizteni, a 55 inches rokona pedig 1700 dollárt kóstál.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr714689262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása