Ezt megint jól kisütötték - Amerikai pite - A találkozó Blu-ray teszt

FILMKRITIKA: Feri, a mozigépész

BD TESZT: Oblath Ádám

Film

A Harry Potter utolsó részénél mondtuk legutóbb, hogy ezeken a filmeken felnőtt egy generáció. Nos, ugyanez igaz a Pite mozikra is, csak ez generáció nem varázsolni, hanem dugni és piálni, na meg bulizni szeret leginkább. A csak házimozis piacra készült folytatásokkal együtt a Találkozó már nyolcadik rész, és bár a folytatások színvonala meredeken zuhant lefelé, az osztálytalálkozós kerettörténet végül is remek apropó, hogy megnézzük, hova jutottak a 1999-ben megismert karakterek.

FILMKEPfelnotteke.jpg

Ebben a remélhetőleg utolsó részben – bár már olvastam, hogy pedzegetik a folytatást – gyakorlatilag minden szereplő, még néhány epizodista is visszatér, és ahogy kell, valahogy megint mindenki azt kapja a végén, akit és amit megérdemel. A legtöbb visszatérő megkapja a maga nagyjelenetét, egyedül szegény Nadia érdemelt volna egy kicsivel többet. A poénok színvonala szokásosan ingadozó, az undorítótól a tényleg viccesig terjedő teljes skálát bejárjuk.

FILMKEPstiflerbulirakeszul.jpg

Az eddig a Kalandférgek 2-t jegyző Jon Hurwitz - Hayden Schlossberg rendező duó érezhetően kedveli a sorozat főhőseit, ami érződik a film kellemes, nosztalgiázós hangulatán. Mindent egybevetve azt kell mondjam, hogy A találkozó talán a legjobb rész az első Pite után, a sorozat rajongói pedig különösen élvezni fogják.

Menü

Ami lenni szokott. Most már itt se látjuk a menüpontok nevét, csupán ikonok jelzik, hogy épp miben kutakodunk.

BDfomenu.JPG 

Kép

Remek a transzfer! Éles, színtelített és részletes. Jók a feketék, az esti jelenetek gyönyörűek. A nappali jelenetek is eszméletlen szépek, a természetes fények miatt a szűrők használata a minimumra csökkent, így fátyolréteg alig van.

Hang

Angol DTS-HD Master Audio, és DTS magyar hang került a lemezre. Mindkettő 5.1-es keverésben. A szinkron a moziban is hallott hangsáv és jól sikerült. A hang amúgy teljesen jó, a párbeszédek jól érthetők, az effektek, meg zenék betöltik a szobát. 

Extrák

BDextrak.JPG

Kezdésnek rögtön néhány kimaradt jelenet. Ezek viccesek, de nem oszt, nem szoroz a jelenlétük. Ugyanígy van a kibővített jelenetekkel is. Láthatunk néhány elrontott jelenetet is. Illetve ezek igazából nem elrontottak, csak másik hasonlót választottak helyettük. Tíz percben mesélnek a készítők arról, hogyan indították újra a szériát. Megtudjuk hogyan hozták össze a régi bandát, és ki hogyan is állt a dologhoz. Néhány percben beláthatunk a tavi jelenet kulisszatitkai mögé. Bár csak forgatási képeket mutatnak, illetve arról panaszkodnak, hogy milyen meleg van. Hasonló hosszban mesélnek arról, hogy a bunyó jelenetét nehéz volt megtervezni, mert a forgatókönyvírók ezt letudták úgy kábé egy mondatban. Jim apjáról is van szó két percben, de semmi új infót nem tudunk meg róla. Ezen kívül még van egy audiókommentár, és egy kisfilm arról, hogy azzal szórakoztak a stábtagok, hogy tökön csapkodták egymást. No comment…

Összegzés:

Ha már mindenképpen új pitére ácsingózik a néző, akkor már Blu-ayen érdemes kiélvezni

FILMKEPapafia.jpg

FILM: 7

KÉP: 10

HANG: 10

EXTRÁK: 7

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr194736844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása