Élő fociközvetítés, okostévés alkalmazáson keresztül!

Egy újabb, mérföldkőnek számító szolgáltatással bővül a Smart TV szolgáltatások köre.

live.jpg

A Goal.com bejelentette, hogy megállapodott az Ír Labdarúgó szövetséggel a nemzeti válogatott világbajnoki selejtezőinek élő közvetítéséről a Livesport.TV névre hallgató portálon keresztül. Az online streaming, azaz az élő közvetítés nem számít ma már újdonságnak, hiszen rengeteg erre szakosodott vállalkozás van. Azonban a Livesport.TV nem csak a számítógépen keresztül, hanem egyes gyártók okostévé rendszereit használva is elérhető.

Ilyen például az LG is, tehát aki egy 2012-es okostévé rendszerrel megtámogatott LG házimozi rendszer, tévé, vagy Smart box büszke tulajdonosa, annak nem kell mást tennie, mint kikeresni ezt az alkalmazást, letöltenie, telepítenie és már várhatja is a meccset. Előfordulhat, hogy a Livestream.TV Magyarországon éppen nem érhető el, de ez kicselezhető azzal, hogy ha a felhasználó a menürendszerben másik országot választ ki. A Livesport.TV adásai egyébként általában nem ingyenesek, tehát valamiféle netes utalási szolgáltatáson keresztül pénzt kell juttatni a műsorokért cserébe. Jelenleg a cég kínálatában csak az Írország-Feröer Szigetek labdarúgó mérkőzés található meg, amiért három fontot kell fizetni. Ezért cserébe a felhasználó kap egy elvileg tökéletes minőségű, HD felbontású adást, de ehhez értelemszerűen mindenképp szüksége van stabil, nagy sávszélességű internet kapcsolatra.

ire.jpg

Az ilyen és ehhez hasonló megoldások egyre komolyabb konkurenciát jelenthetnek a hagyományos tévétársaságoknak. Emellett pedig jelentős hozzáadott értéket annál az eszköznél, amely támogatja az ilyen szolgáltatások futtatását. Mindenesetre gyaníthatóan ez csak az első lépések egyike, és a jövőben még több sportesemény követhető majd nyomon ilyen úton-módon.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr864802309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása