Merev álláspontok

Folyamatosan és megállíthatatlanul nő a beépített merevlemezzel ellátott asztali Blu-ray eszközök száma. A közelmúltban újabb négy készülékkel bővült az ilyen jellegű termékek köre, kár, hogy még mindig ipari mennyiségű pénzt kérnek el értük.

dbr-t360.jpg

A földfelszíni és kábeles digitális adások elterjedésével párhuzamosan nő az olyan médialejátszók száma, amelyek rendelkeznek beépített tunerrel, így képesek az ilyen típusú műsorok közvetlen fogadására, mindenféle egyéb eszköz, például set-top box bevetése nélkül. Ezeket az eszközöket egyre gyakrabban szerelik fel integrált winchesterekkel, ami elsősorban rögzítésre szolgál, bár sok esetben a külső forrásból származó médiaállományok is felmásolhatóak rá.

A Toshiba a közelmúltban jelentette be, hogy még a karácsonyi őrület előtt, egészen pontosan november közepén piacra dob négy ilyen készüléket, azaz a vállalat a jelek szerint komoly potenciált lát továbbra is e termékcsaládban. A termékek, a DBR-T360, a DBR-T350 , DBR-Z320 és a DBR-Z310 a beépített integrált tunerek számában, illetve a merevlemez tárolókapacitásában térnek el egymástól, ezen kívül minden másban megegyeznek. A T széria két tagjába három darab digitális tv tuner került, a Z sorozatnál, viszont be kell érni "csupán" kettővel. Mivel a modellek lehetővé teszik a lemezek megírását is, sőt akár az USB-porton keresztül csatlakoztatott külső winchester kezelése is megoldott, így egyszerre több műsor párhuzamos felvétele is biztosított.

epg.jpgA T360-ba és a Z320-ba két terabyte-os winchestert építettek, a T350 ennek a felét kínálja, a Z310-be pedig 500 gigabyte-os háttértárolót integráltak. Az optikai meghajtójuk a BDXL és az SACD formátumokon kívül az összes féle-fajta lemezzel elboldogulnak, legyen szó Blu-ray-ről, DVD-ről vagy CD-ről akár.Emellett természetesen képesek a pendriveokon és külső HDD-ken található filmek és képek lejátszására és zenék megszólaltatására. Sőt a DLNA támogatásnak köszönhetően vezeték nélküli kapcsolaton keresztül is készek fogadni az egyes médiaállományokat. A cég egyébként azt ígéri, hogy a támogatott formátumok körét jelentősen kibővítették, amire szükség is volt, hiszen a vállalat termékei ezen a téren a múltban igen satnyán teljesítettek. Azt is bejelentették, hogy az Elektronikus Programmagazin is megújul ezzel egy időben.

Az új felület már Full HD felbontásban pompázik, és egyszerre tucatnyi tévéadó tizenkét órányi programját képes megjeleníteni. Emellett módot ad arra is, hogy a felhasználó típusuk szerint (film, gyerekműsor, sport, kultúra stb.) szelektáljon közülük. Sőt az egyes adásokhoz kulcsszavak is rendelhetőek, így ha például beírjuk, hogy Barátok Közt vagy Híradó, akkor kilistázza az összes Barátok Köztöt, és híradót (tehát az egyéb hír- és magazinműsorokat nem). Ez egész jól hangzik, viszont az árukkal a jelek szerint megint kicsit mellélőtt a konszern, hiszen a DBR-T360-ért 1300 dollárt, azaz 286 000 forintot kérnek el, ami beépített merevlemez ide vagy oda, döbbenetesen magas összeg. A T350 szintén horrorkategória, a maga 240 000-es árával, a Z320 szintén nem olcsó (200 000 forint), és várhatóan a Z310 sem lesz tömegtermék a szolid 175 000 forintos árával.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr384893573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása