Egy műalkotás lett az új Magic Remote távvezérlő

Új gombok kerültek az átalakított, újjátervezett mozgásérzékeny távirányítóra, sőt egy mikrofon is került bele, ami azt jelenti, hogy az LG szórakoztatóelektronikai készülékei vezérelhetőek lesznek hang által!


mag.jpg

Az LG is villantott valamit arról, hogymik lesznek a jövő év azon újdonságai, amit már kiállítanak a világ egyik legnagyobb jelentőségű (szórakoztató)elektronikai rendezvényén, a las vegasi Consumer Electronic Show-n. Bemutatták ugyanis a továbbfejlesztett Magic Remote távirányítót, ami mellett a korábbi változatok csak gyerekjátéknak tűnnek. Amellett, hogy az unalomig ismert, és igen kényes, a szennyeződéseket szinte magához rántó fényes zongoralakk fekete színezést sokkal modernebbnek ható, és valószínűleg ellenállóbb szálcsiszolt alumíniumra cserélték, új, plusz gombok is kerültek a kiegészítőre.

Hangvezérlés

Ezek közül a legfontosabbnak a mikrofon piktogrammal ellátott eszköz tűnik, amely jelzi, hogy a cég beváltva a tavalyi ígéreteit, képessé teszi készülékeit a hanggal történő vezérlésre. Azaz a felhasználónak nem lesz más dolga, mint hogy fogja a távvezérlőt, és azt mikrofonként a szája elé tartva beledörmögje a kívánt utasításokat. Tehát például, hogy váltson csatornát, növelje a hangerőt vagy milyen egyéb funkciókat, alkalmazásokat indítson el. Sőt állítólag még az egyes internetes tartalmak keresésére is fel lehet használni, hiszen elméletileg például elég neki megparancsolni, hogy "show Tipitapi dínó" és máris kilistázza a Dolly Roll örök slágerével kapcsolatos találatokat, amik közül bármelyik egy vezényszó után el is indul, mindenki nagy örömére.

Emellett természetesen a már megszokott, az egeret helyettesítő, az internetes oldalak lapozására szolgáló görgő sem hiányzik, amivel egyébként egyes alkalmazásokban (így például a Google Maps-ban) a kép nagyítására szolgál.

Alapkő

Az LG háza táján tehát úgy látszik elégedettek az elmúlt két évben elért eredményekkel, és ezt emelte ki Hawis Kwon, a vállalat elnök-vezérigazgatója, aki azt is hozzátette, hogy a Magic Remote rendszer mára az LG szórakoztatóelektronikai divíziójának egyik alapkövévé vált. Így az sem meglepő, hogy a televíziók mellett várhatóan 2013-ben ezek az eszközök már megjelennek a házimozi rendszerek, valamint a Blu-ray lejátszók termékcsaládjában is.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr184973486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása