Önti a pénzt az LG az OLED tévék fejlesztésébe

Bár egyelőre a nagyméretű OLED kijelzők régóta várt áttörése elmaradt, a technológia élharcosának számító LG a jelek szerint nem adja fel a harcot, amit alátámaszt, hogy a cég újabb dollárszázmilliókat invesztál be a technológia továbbfejlesztése, és egy új komplett gyár felépítése érdekében.


lg_oll2.jpg

Egészen pontosan 640 millió dollárról szólnak a hírek, ami azt sejteti, hogy a vállalat a jövőben is meg kívánja őrizni nehezen kivívott vezető pozícióját ezen a fronton. Az elmúlt években már volt példa hasonló nagyságrendű beruházásra, aminek köszönhetően a konszern a világon elsőként mutathatta be, és dobhatta piacra forradalminak szánt, 55 hüvelykes képátlóval bíró televízióját.

lgOLL2.jpgAz említett 640 millió dollár egy részét a technológia népszerűsítésére használják majd fel, amire valószínűleg lesz is szükség, hiszen az emberek figyelmét fel kell hívni az OLED televíziókra, és meg kell velük ismertetni az eljárás előnyeit. Így tehát a jelenleginél nagyobb maximális kontrasztarányt és fényerőt, a tökéletes fekete szín megjelenítésének lehetőségét, illetve, hogy így jelentősen csökkenthető az energiafogyasztás, és a készülékek vastagsága is. A CES-en bemutatott új OLED tévéjük például csak négy milliméter mély, aminél még a legvékenyabb LED háttérvilágítású készülék is négyszer-ötször vaskosabb. Az LG jelenlegi sikereit többek között az intenzív és hatásos marketing kampányainak köszönheti, úgyhogy számíthatunk arra, hogy a közeljövőben az OLED reklámok felbukkannak a tévékben, újságokban, internetes oldalakon.

Azért nem minden hirdetésekre megy majd el, hiszen azt is
bejelentették, hogy egy vadonatúj gyárat is felhúznak, amelyben csak nagyméretű OLED panelek készülnek majd. Ez egészen pontosan a Szöultól északnyugatra fekvő Paju városában épül majd fel, ha minden jól megy, még az idei esztendőben. Állítólag ugyanis már a következő év első felében megnyitja kapuit, azaz megkezdődik a termelés. A tervek szerint havonta 155-200 000 ötven inchesnél nagyobb OLED kijelző gördül majd le a gyártósorokról, tehát körülbelül kétmillió kijelzővel lehet számolni évente.lg-oled.jpg

Ez pedig azt jelentheti, hogy végre tömegesen kerülhetnek majd ilyen típusú televíziók a boltok polcaira, ami azzal járhat, hogy az áruk is csökken majd. Ezzel pedig a legfőbb akadályok elhárulhatnak a technológia elterjedésének útjából, hiszen ezt eleddig az alacsony kínálat, és a magas ár is sikeresen meggátolta. A nagy piaci elemzők, közüttük például a neves Display Search egészen odáig mentek, hogy már bátran kijelentik, hogy a trendek hamarosan megfordulnak, és az OLED tévék őrjítő sebességgel kezdik meg világhódító útjukat.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr125106808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása