Hamarosan a boltokban az LG hajlított OLED televíziói


Különleges, IMAX mozi szerű élménnyel kecsegtet az 55 hüvelykes 55EA9800 elnevezésű forradalmi, mindössze 4,5 milliméter vastag csúcskészülék.

curve2.jpg

Az LG a világon elsőként mutatta be 2013 januárjában a las vegasi Consumer Electronic Show-n a saját hajlított televízióját. Azóta ugyan már más gyártók is előálltak hasonló megoldással, de a dél-koreai cég továbbra is őrzi vezető pozícióját, hiszen a vállalat bejelentette, hogy minden más vetélytársát megelőzve teszi elérhetővé kiskereskedelmi forgalomban is e különleges készülékét.


Az már magában kuriózum, hogy a televízió az OLED képalkotási technológiára épül, hiszen jelenleg az LG az egyetlen gyártó, amely ilyen típusú készüléket kínál eladásra, bár prototípussal már a konkurensek egy része is rendelkezik. Az 55EA9800 típusjelzséű termék az eljárásnak köszönhetően mindössze 4,3 milliméter vastag,
lg_55ea9800.jpgsúlya csupán 17 kilogramm. A vállalat állítása szerint ráadásul az OLED miatt a kontrasztarány óriási, épp úgy, mint a betekintési szög (tehát teljesen oldalról vagy felülről is tökéletes a kép, nem csúszik szét, nem torzulnak a színek). Emellett a fényerő is gigantikus, és a plazmáknál olykor zavaróan jelentkező vibrálástól sem kell tartani.
Ráadásul ezt különféle független minősítő intézmények, tehát például a VDE, az Interte, vagy a TÜV Rheinland tanúsítvánnyal igazolta, hiszen e szervezetek mindegyike tökéletesre értékelte a képminőséget. A hajlított kialakítás előnye elméletben az, hogy így a kép szélét és közepét is azonos távolságban tárja a néző szeme elé, ami az eddigieknél kényelmesebb az emberi szem számára (persze az jó kérdés, hogy mi van akkor, ha többen néznék a kijelzőt, akkor vajon zavaró-e ez).

Ráadásul így a vállalat szerint arra is lehetőség nyílik, hogy a felhasználó több ilyen hajlított "monitort" is összeépítsen, így hozva létre egy hatalmas, látványos félköríves képernyőt. Ezáltal megteremthető egy olyan otthoni moziszerűség, amely az IMAX filmszínházak által kínált élményt idézi meg. Ez mind remekül hangzik, viszont egyelőre az ára meglehetősen magas, így egy darabig még biztos nem lesz belőle tömegtermék. 13500 dollárt kell érte letenni az asztalra, de hát gazdag emberek mindig voltak, és a hírek szerint ők akár máj május végén haza is vihetik az ötvenöt inch, azaz körülbelül 140 centiméteres képátlójú különleges OLED televíziót.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr775262125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása