Becélozták Európát az LG emberi léptékű UHD tévéi

Az Ultra High Definition, azaz 4K felbontást kínáló, az otthoni mozizás és televíziózás várható jövőjét jelentő modellek hamarosan várhatóan megérkeznek az Öreg Kontinensre is.

65la9700.jpg

Az LG korábban már bejelentette, hogy az otthoni szórakozás következő generációját jelentő, a Full HD-nál négyszer nagyobb részletességet kínáló 3840 x 2160 képpont maximális felbontást kínáló 49 hüvelykes, azaz körülbelül 122 centiméteres panelekkel ellátott televízióival 2014 lép színre. Előtte viszont még a boltokba küldenek egy 55 és egy 65 inches készüléket, amelyek az átmenetet képezik majd a már jelenleg is elérhető, e blogon is bemutatott 84 colos, azaz 214 centiméteres óriás, és a már korábban említett apróságok között.

A 65LA9700 és az 55LA9700 elnevezésű készülékek 4K felbontáson kívül más érdekességeket is rejtenek. Ilyen például a 4.1 csatornás, azaz beépített mélynyomóval kiegészített, a szokásosnál nagyobb teljesítményt kínáló integrált hangrendszer. Ami állítólag simán képes hozni egy külső hangprojektor által kínált szintet. Magától értetődően a háromdimenziós anyagok megjelenítése is megoldott, amihez a készülékek a vállalat által kifejlesztett passzív-polarizációs technológiát használják. A cég egyik specialitása, az okostévé rendszer sem hiányzik, és persze a különféle internetes anyagok elérése is biztosított, azaz a Prémium Tartalmak és az applikációk ide is bekerültek. A nyílt, teljes értékű, Flash támogatású böngészőt sem spórolták ki belőlük, valamint a vállalat saját háromdimenziós videótékájába, a 3D Worldbe, és a játékboltot idéző Game Worldbe is be lehet lépni innen. Az újdonságok, a valóban innovatív technológiák sosem olcsók, és így van ez e termékek esetében is. A kisebbik ára így hét-, a nagyobbiké pedig nyolcezer dollár körül alakul majd. A exkluzív, NANO LED háttérvilágítási eljárással ellátott televíziókba a cég szintén saját fejlesztésű és gyártású IPS LCD panele került. 

A hírek szerint aki szeptember első napjaiban Berlinben jár majd, saját szemével is megtekintheti a két modellt, hiszen a vállalat ezeket is bemutatja majd a szórakoztatóelektronikai iparág egyik legfontosabb éves seregszemléjén, az Internationale FunkAustellung névre hallgató rendezvényen, azaz az IFA-n.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr875420509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása