A Lite-On egyelőre nem hisz a Blu-ray piac növekedésében

Míg egyesek pozitívan nyilatkoznak az idei Blu-ray lejátszók eladásairól, addig a Lite-On vezére, Guang-chun Chang nem látja ennyire derűsen a helyzetet. A tajvani székhelyű gyártó elnöke a Blu-ray kiadványok áraiban, illetve a High Definition megjelenítők elterjedtségi fokában látja a problémát - ezzel mondjuk nem mondott újat -, tehát amíg e két fő tényező kapcsán nem történik pozitív változás, addig globálisan továbbra is elhanyagolható lesz a Blu-ray lejátszók szerepe.

A Lite-On egyelőre nem tervez CBHD lejátszót

A harmadik létező probléma, hogy a lejátszók előállítási költségei még mindig túlságosan magasak a dömpingszerű termékforgalmazáshoz, így nem meglepő, ha sokan olyan olcsó alternatívákra várnak, mint pl. a MediaTek BD-képes lapkakészlete. A médialejátszókba illő vezérlők terén jártas márka nagyban segítheti a gyártási költségek csökkentését, ám még ekkor is olyan akadályokba ütközhetnek a gyártók, mint amilyen a CBHD formátum, mely szinte kirobbanthatatlan a kínai piacról. Nem meglepő, hiszen a Blu-ray előbb felsorolt hátrányai ellentétes módon szerepelnek a CBHD oldalán.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr61294164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása