Megnéztük: Hét élet

Nem sokat hallottam Kovács Vili, alias Will Smith 2008-as filmjéről, a Hét életről (avagy Seven Pounds-ról), amíg kézhez nem kaptam a lemez tokját. Ami egyébként fura, mert az IMDb-n 7,6-on áll a 10-es skálán, tehát ezt nézve elméletileg nem lehet rossz film, de valahogy mégis elkerülte a figyelmemet. No sebaj, most pótoltam a lemaradást és betoltam a lemezt az LG BD390-be (nem elírás a BD390 -- nemsokára a tesztet is olvashatjátok) és átadtam magam a HD-élvezetnek...lássuk milyen lett!

 

Előrebocsátom, hogy a filmet alapvetően dráma katagóriába sorolták (és ezzel nem lőttek mellé), tehát volt egy megérzésem, miszerint a mélyláda most pihenni fog és főként a centersugárzó fogja átvenni a hangok visszaadásának kőkemény munkáját. A megérzés bejött, tehát aki amolyan Will Smith féle "bumm-bumm" akciófilmre számít és főként a hangok hozzák lázba, azok most csalódni fognak. Talán pont ez az a film, ahol a kevésbé profitálhatunk a Blu-ray egyik újításából, a Dolby TrueHD-ből, merthogy a magyar hangsávot ebbe kódolták, ami kész helypocsékolás egy ilyen típusú film esetén -- habár a lemezen elfér. Persze a hangok kiválóak és rendkívül tiszták, de ennél többet ne várjunk.

Túllendülve a hangokkal kapcsolatos dolgokon, jöjjön a kép! Nos a filmben -- a trendeknek megfelelően -- van néhány sötétebb jelenet, ezért fontos, hogy nagyjából pontosan legyen bekalibrálva a tévénk, különben nem sokat fogunk látni belőle. Annak ellenére, hogy nem tudok a képminőségre rosszat mondani, megint csak a film katregóriájából adódóan nincs olyan jelenet vagy képkocka, amitől leesne az állunk.

Filmekben kifejezetten szeretem a dráma kategóriát, de nem igazán értem, hogy miért épp Will Smith játsza Ben Thomast, azaz a főszereplőt, aki nem mellesleg kiváló színész és ebben a szerepben is rendkívül jól játszik, de...őszinte leszek, nekem ez a film egyszerűen nem jött be. Egyszer azért nézhető, főleg barátnővel délutáni kikapcsolódásra ajánlom, ha épp nincs más. A Port.hu azt írja, hogy "A Hét élet egy izgalmakkal teli, rendhagyó love story, amely provokatív kérdéseket tesz fel életről és halálról, szerelemről és barátságról, miközben azt kutatja, milyen rejtélyes szálak kötik össze a különböző emberi sorsokat". Hát nem tudom, ebből a love story igaz, de kb. annyi izgalom van benne, hogy erősen kellett koncentrálnom, nehogy csukott szemmel eldőljek a kanapén.

Tulajdonképpen a film azért sem tetszett, mert banális baromságok vannak benne. Először ott ért a hidegzuhany, hogy Ben és bátyja (Michael Ealy) kb. annyira hasonlít egymásra, mint Beyoncé és Janet Jackson, holott Ben a bátyja igazolványát használta annak munkahelyén is, ami nem tűnt fel senkinek? No meg aztán ott volt a film vége (aki nem akarja, hogy spoilerezzek, az ugorjon a következő bekezdésre), amikor az Ezra Turnert alakító Woody Harrelson kapja meg Vilmos szemét, na ez felettébb illúzióromboló hatást keltett. Azt pedig már meg sem említem, hogy a szívét is felhasználják donorként, pedig Vili medúzacsípés miatt hal meg a filmben, ami szívelégtelenséget okoz.

Mindent összevetve most már értem, miért kerülte el a figyelmemet ez az alkotás, de a mai napig nem értem, miért kapott 7,6 pontot, mert nálam csak kettőt érdemel -- és nem azért, mert rossz a minősége, hanem csak a sztori miatt.

 A Hét élet Blu-ray kiadását xpress.hu-nál vásárolhatod meg.
A kiadványt a Fórum Home Entertainment-től kaptuk a tesztelésre.
 


Lemez adatok
 

Játékidő: 123 perc

Kép: 1080p

Hang:
Dolby Digital 5.1 - cseh, lengyel, orosz, török, ukrán
Dolby TrueHD 5.1 - angol, magyar

Felirat: angol, arab, bolgár, cseh, észt, görög, héber, hindi, horvát, izlandi, lengyel, litván, orosz, román, szerb, szlovák, szlovén, török, ukrán

Extrák:

  • Kimaradt jelenetek
  • Audiókommentár - Gabriele Muccino rendező közreműködésével
  • Kisfilm - Hét élet, hét nézet
  • Kisfilm - A tökéletes szereplőgárda
  • Kisfilm - A kockafejű medúza: A világ leghalálosabb mellékszereplője
  • Kisfilm - Emily szenvedélye: A klasszikus nyomtatás művészete

  


Hét élet (Seven Pounds, 2008)

Műfaj - dráma

Rendezte- Gabriele Muccino

Szereplők:
Will Smith (Ben Thomas)
Rosario Dawson (Emily Posa)
Woody Harrelson (Ezra Turner)
Barry Pepper (Dan)
Michael Ealy (Ben bátyja)
Elpidia Carrillo (Connie Tepos)
Robinne Lee (Sarah Jenson)
Gina Hecht (Dr. Briar)
Joe Nunez (Larry)
Bill Smitrovich (George Ristuccia)
Tim Kelleher (Stewart Goodman)


A film története: Az Oscar-díjra jelölt Will Smith (2006. legjobb férfi főszereplő, A boldogság nyomában) játssza a válaszúthoz érkezett Ben Thomast, akit súlyos titok nyomaszt. Rájön, hogy lelkiismeretén úgy tud könnyíteni, ha segít hét olyan idegenen, akik megérdemelnek még egy esélyt. De azzal nem számol, hogy egyikőjükbe beleszeret, és döntenie kell arról, hogy felfedi-e titkát – még akkor is, ha ezzel fel kell adnia tervét.

Szerintünk: (2/5)
Szerintetek: (3,5/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr1001345387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

massa15 2009.09.05. 20:54:46

a film nekem nagyon tetszett bár amiket írtál az télleg szembetűnő és kicsit "röhejes" - a medúza csípés meg a szemátültetés - de ezeken felkerekedve sztem a film nagyon is megérdemli a 7.6-ot mivel hogy:
1. smith eddig bármien szerpett kapott tökéleteset nyújtott legyen az akció, vígjáték, dráma...
2. a sztori az ami még nagyon megfogott és ötletes nem pedig egy koppintás ami mostanság valljuk be elég divatos
3. film feléig nagyon nem is értettem hogy kivel mit és miért csinál, és ráadásul a csattanó a végén

nem akarok kisregényt írni ezért be is fejezem, amit írtál van benne igazság, mert valljuk be nem egy bolodogság nyomában, DE attól még nagyon szép és döbbenetes a film kimenetele...

Mr. Ray · http://bluray.blog.hu 2009.09.06. 18:26:29

Smith-t nem érheti kritika, ez így van. Kicsit furcsa ebben a szerepben, de megszokható. Persze nem vagyunk egyformák, egyszer nézhető a film:)

indakata 2016.12.11. 20:47:29

Ritkán nézek filmet, erre most került sor.
Én nem akadnék el a részleteken. Ez egy filozófiai kérdés: tudod-e biztosan, hogy te teszed boldoggá a másikat, vagy az teszi boldoggá, ha több esélye lesz, mint te?

süti beállítások módosítása