Hibrid Blu-ray/DVD lemez érkezik

Az Universal Studios komoly lépésre szánta el magát: 2010. január 19-től kezdve néhány film (például a Bourne triológia) hibrid lemezen fog megjelenni. Mindez azt jelenti, hogy a hibrid lemez egyik oldalán a film DVD-, míg a másikon a Blu-ray változta lesz megtalálható és megtekinthető, természetesen mindegyik oldal a formátumnak megfelelő lejátszóban. Az elgondolás érdekes, hiszen a mostanság terjedőben lévő "kombó" kiadványokban a filmek DVD és Blu-ray változata egyaránt megtalálható külön lemezeken, míg a Universal ugyanezt akarja megvalósítani egyetlen közös hordozón. Ugyanakkor egy percig se gondoljuk, hogy az Universal feltalálta a meleg hógolyót, hiszen 2006-ban már láthattunk ilyet az akkor még létező HD DVD vonalon. Hogy miért kellett három évet várni ugyanerre Blu-ray vonalon, azt senki sem tudja megmondani.


Mint minden más újdonság, a hibrid lemez is az amerikai piacon debütál elsőként és valószínűleg az eredményektől függően fog a többi kontinensre érkezni. Minden esetre a taktika nem rossz a Blu-ray eladások felfuttatásához, ám egyetlen kérdés maradt, hogy mindez mennyivel drágítja meg a megvásárolható filmeket?

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr951569736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása