Rémes, hogy ha éhes - Kung Fu Panda 2. BD Teszt

Film

Az első rész sikere után nem meglepetés, hogy a pufi, de kiváló kung-fu tudással rendelkező pandamackó is kapott egy újabb filmet.
 
 
Po tehát már sárkányharcos, és az Őrjöngő Ötössel (akik most sokkal többet szerepelnek, mint az első részben) együtt teszi a dolgát, ami nem is megy annyira nehezen nekik, egészen addig, amíg fel nem bukkan egy új gonosz, Lord Shen (eredetiben Gary Oldman hangján), aki egy albínó páva, és új, halálos fegyvereivel Kína teljes meghódítását, illetve a kung-fu elpusztítását, feleslegessé tételét tűzte ki maga elé célul. Kicsit Az utolsó szamurájra hajaz a sztori, hiszen itt is a régi értékek konfrontálódnak valami újjal, nemes harcosok néznek szembe sokkal kevésbé nemes, ellenben igencsak veszedelmes fegyverekkel rendelkező ellenséggel. Pónak pedig, hogy ebben a helyzetben is győztes lehessen, szembe kell néznie múltjával, és meg kell találnia belső békéjét. 
 
 
Minden tiszteletem az alkotógárdáé abban a tekintetben, hogy nem újra ugyanazt próbálták eladni megint, hanem elmeséltek egy másik történetet a szereplők életéből, néhány új szálat is beemelve a sztoriba. Mégis, az első részhez viszonyítva, kevesebbet nevettem, kevesebbet izgultam, nem volt annyira jó a negatív karakter, és (ez már persze abszolút szubjektív) nekem az az üzenet se jött be, hogy úgy tudjuk megtalálni a lelki békénket, ha gyakorlatilag – kicsit sarkítok persze – mindent letojunk, ha a legkomolyabb tragédián is csak egyszerűen túllépünk…
Ami pedig különösen fájt, az az utolsó jelenet, amellyel a sztori drámai élét legalább annyira letompítják, mint a Halálos iramban 5. pluszjelenetével tették, ez pedig legalább mínusz egy pontot ér.
 
 
A látvány viszont elképesztő, és ha a Pixar filmjeit tekintjük e szempontból etalonnak, akkor a DreamWorks abszolút felzárkózott melléjük. Az akciójelenetek mozgalmassága, a karakterek és a hátterek kidolgozottsága egyaránt fantasztikus. Élmény nézni szinte minden pillanatot, s mivel a folytatással egy időben az első rész is megjelenik BD-n, mostantól mindkét alkotást tökéletes minőségben élvezhetjük otthon is.
 
Menü
Szép kis animált menü. A menüpontok fent helyezkednek el, ám a film közben alul. Az első résztől eltérően a menürendszer itt nem lett magyarítva.
 
 
Kép
Nagyon szép transzfert kapunk a pénzünkért. A nagy felbontásban most megjelenő első rész képe is gyönyörű, a második is hozza a formát. Bár animációs filmen nem lepődünk meg, a kép kristálytiszta. Minden szőrszál kivehető, a távolabbi részek sincsenek elnagyolva. A színek impozánsak, és a sötét jelenetekkel sincs gond.
 
Hang
Mozis 5.1-es Dolby Digital szinkron, valamint Dolby True HD 7.1-es angol hanggal kényeztetnek az alkotók. A magyar szinkron rendesen dolgoztatja a hangfalakat, az akció kirobbanó, a párbeszéd érthető, egyszerűen tökéletes. Természetesen az angol hang is hozza a formát. Annyi megjegyzés fűzhető hozzá, hogy ne Tron-szerű 7.1-re számítsunk, mert a plusz két hangfal itt csak nagyon diszkréten van jelen, és az sem minden jelenetben. Egyébként nagyon jó.
 
Extrák
 
 
Kezdetnek rögtön megnézhetjük az exkluzív BD extrákat. Az első egy amolyan animált térkép. Különböző helyekről láthatunk összeállítást, melyek ihletet adtak az épületekhez, helyszínekhez. Ezek igazából csak videók, nem annyira interaktív cuccok, de érdekesek. A második ilyen Blu-ray-es plusz egy kép a képben extra. Ez azonban nagyjából el is vinné a hátán a teljes extratartományt. Itt szinte mindenről beszélnek az alkotók. Megszólal a rendező, az animátorok, a főszereplők. Beszélnek az animációról, a 3D-ről és tulajdonképpen tényleg mindenről. A harmadik meg egész egyszerűen csak érdekességeket ír ki a film közben, ám ez már annyira nem számottevő. És akkor jöjjenek a „sima” extrák. Az első ilyen a karakterek hangjait adókkal foglalkozik, méghozzá egész részletesen. Láthatjuk, ki hogyan dolgozik a mikrofon előtt, és beszélnek arról, miként készültek a szerepre.
 
 
Néhány kimaradt jelenet következik. A hangok megvannak, de a kép csak a storyboardból áll. Ezek érdekességnek jók, de sokat nem tesznek hozzá a végeredményhez. Hét percben mesélnek az igazi pandákról. Erről nincs is olyan sok mondanivaló, a stáb értelemszerűen egy alaptanulmányozást csinált a film készítése előtt. Interaktív játékok is akadnak – mondanom sem kell, inkább a fiatalabb korosztálynak. Egy gyorstalpaló kínai nyelvtanfolyamon is részt vehetünk. Ez igazából néhány szó, amit elmondanak kínaiul. Végül egy audiokommentár az alkotóktól, és dreamworksös előzetesek kerültek a lemezre.
 
Összegzés:
Vállalható folytatása ez egy szerethető mesének, kiváló minőségben.
 
 
FILM: 6
KÉP: 10
HANG: 10
EXTRÁK: 8
 
FILMKRITIKA: Feri, a mozigépész
BD TESZT: Oblath Ádám
 

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr283537130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása