Blu-ray olvasó kerülhet az új Xboxokba

 A Microsoft játékkonzolánál eddig Achilles saroknak számított a beépített optikai meghajtó. A hírek szerint a vállalat nem akar több támadási felületet nyújtani akritikusoknak, és az új széria darabjait már Blu-ray lejátszóval szereli fel. 

 
Bár már sok éve pletykálnak róla, hosszú ideig elképzelhetetlennek tűnt, hogy a Microsoft Blu-ray meghajtót építsen a saját asztali játékgépeibe. Az ezen a blogon is megénekelt formátumháborúban ugyanis az amerikai gigavállalat ellentétes oldalon állva a HD-DVD eljárást támogatta, és olyan típusú optikai meghajtókkal is látta el konzoljait. Annak bukása után megelégedtek a beépített DVD-lejátszókkal, aminek egyik fő oka nyilván az, hogy a játékgép piacon legnagyobb vetélytársuk pont a Blu-ray egyik zászlóvivője: a Sony, mégpedig a PlayStation névre hallgató eszközzel. 
 
De ma már egyszerűen muszáj félretenni az ellenérzéseket. A kőkemény üzleti verseny arra készteti a Microsoftot, hogy engedjen a nyomásnak, és végre szereljen Blu-ray eszközt az Xboxokba, egyébként csúnya bukásnak néznek elébe. Redmondban (itt található a konszern központja) be kell látniuk a döntéshozónak, hogy a DVD már nem alkalmas a feladatok ellátására. Olyannyira így van ez, hogy az aktuális Xbox 360 típusjelzésű modellnek is ez a leggyengébb pontja, és a tesztekben emaitt rendesen ekézték a vállalatot a kritikusok. A támogatott formátumokról még nincs adat, de nyilván lehetséges a korábban itt már kivesézett BDXL formátum kezelése is. Újdonság, hogy a korábbi szokásoktól eltérően a Microsoft az új eszközben már állítólag megoldja a használt játékokkal kapcsolatos problémákat is, ami manapság egyre nagyobb gondot jelent a fejlesztő cégek számára. Az ügyfelek ugyanis nem mindig vesznek új játékot, hanem egyszerűen megvásárolják egy másik felhasználótól, és ebből a fejlesztő, illetve a Microsoft nem lát pénzt. Az új konzol a pletykák szerint már felhasználói fiókokhoz rendeli a megvásárolt játékot, így azt nem lehet eladni, hiszen egy másik fiókhoz már nem aktiválható. Azt, hogy ezt egészen pontosan hogyan is oldanák meg, egyelőre nincs konkrét információ, ám a szándék egyértelműnek tűnik. Ezzel egyébként a játékok kölcsönadását is megakadályoznák, amivel azért biztos kivívják majd a felhasználók rosszallását. 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr263976985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Argento... 2012.01.30. 16:01:22

"Az ezen a blogon is megénekelt formátumháborúban ugyanis az amerikai gigavállalat ellentétes oldalon állva a HD-DVD eljárást támogatta, és olyan típusú optikai meghajtókkal is látta el konzoljait. . Annak bukása után megelégedtek a beépített DVD-lejátszókkal"

khm...Elnézést,hogy beleokoskodok ,de nem volt beépített HD-DVD olvasó soha az X360 konzolokban,azok mindíg is DVD alapúak voltak. :) Opcionálisan külön volt megvásárolható,adapterrel,usb 2.0-ás csatlakoztathatósággal egy külső X360 HD-DVD olvasó,amely az X360 mellett PC-vel is kompatibilis volt,de nem képezte soha az X360 konzol szerves részét.

_KEK_ 2012.02.07. 15:32:03

@Argento...:

Szia

Köszi a kiegészítést!

süti beállítások módosítása