Arany Málna szezon – Jack és Jill BD Teszt

FILMKRITIKA és BD TESZT: Feri, a mozigépész

FILM:
Adam Sandler filmjeinek negatív visszhangja a kritikusok többségénél már előre garantálható, pedig láthattunk már tőle jó, valóban vicces filmet (Nászok ásza, Az 50 első randi), sőt komoly alakításokat is fel tudott már mutatni (Üres város, Kótyagos szerelem, Ki nevet a végén?), mégis mindig becsúsznak vállalhatatlan, sokszor undorító poénokat sem mellőző „vígjátékok”. Ilyen az idei nagy dobása, a Jack és Jill, amelyben Sandler kitalálta, hogy eljátszik egy szerencsétlen fickót és annak lánytestvérét is, aki hálaadás alkalmából érkezik családlátogatásra, természetesen pokollá téve az ünnepeket.
 
 
A hab a tortán pedig az, hogy eközben felkorbácsolja Al Pacino vágyait, aki karrierje mélypontjaként önmagát alakítja eme remekműben. A végeredmény egy rendkívül irritáló karakterekkel teli, lejárt szavatosságú poénokkal dolgozó film, amely nem véletlenül tarolt az idei Arany Málna-díjkiosztón, tíz szobrot is begyűjtve. Sandler pedig egyszerre kapta meg a legrosszabb férfi és női alakításért járó „elismerést”.
 
MENÜ:
Filmrészletes, zenés, de egyébként semmi különös.
 
KÉP:
Milyen legyen egy Adam Sandler-film? Kék az ég, zöld a fű, a belsők gazdagon berendezettek, és mindezt egy élénk színekkel dolgozó, éles és kellően részletgazdag, anamorf transzfer tárja elénk.
 
HANG:
 
 
Az eredeti hang DTS-HD MA 5.1, a mozis magyar szinkron sima Dolby 5.1, de a produkció ritkán kíván átütő hangzást (talán Al Pacino helikopteres akciója vagy a kosármeccs az, ahol kicsit meg van dolgoztatva a hangrendszer), így itt kevésbé van jelentősége a hangsávok közti erőkülönbségnek.
 
EXTRÁK:
 
 
Akinek a film nem lett volna elég, az tovább kínozhatja magát például 19 percnyi kimaradt jelenettel, amelyben többek között láthatja Adam Sandlert női alsóneműben Jillt játszva, vagy flashbackben az ikrek születését, de Al Pacino néhány jelenete is bővebb és ennek megfelelően cikibb lett. De talán mindennek az alja az a pillanat, amikor Jill ráfosik a toi-toi vécében a mexikói nagyira. Megnézhetünk egy teljesen szokványos bakiparádét, majd nyolcperces kisfilm mutatja be a film epizodistáit, illetve cameo szereplőit, de ne lepődjön meg senki, ha néhány ismertnek aposztrofált arcról egyáltalán nem tudja majd, hogy mitől is híres az illető. Háromperces kisfilm foglalkozik a filmben nővé változó férfiakkal, hiszen Sandler mellett David Spade és Eugenio Derbez is eljátszik egy-egy női karaktert. Külön werkfilmet kap az egyik filmbeli reklám (a hasmenés elleni), illetve feltehetőleg szponzorációs okokból a stábtagok elmondják, milyen jó dolog is egy hatalmas óceánjárón utazni/forgatni, és mennyi minden van egy ilyen hajón. Az extrák HD minőségben, de csak angol felirattal nézhetők.
 
ÖSSZEGZÉS:
 
 
Próbáltuk félretenni előítéleteinket és figyelmen kívül hagyni a negatív kritikákat, de ez a film sajnos tényleg annyira rossz, mint a híre. A kiadvány ehhez képest nagyjából rendben van, de a film megtekintése után még ehhez kapcsolódó extrákat is megnézni már tényleg kimeríti a mazochizmus fogalmát.
 
FILM: 2
KÉP: 9
HANG: 9
EXTRÁK: 5

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr334525387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása