AVATAR bővített kiadás érkezik november közepén

James Cameron rendező az Avatar nagy izgalommal várt háromlemezes változatáról, a Pandora további titkairól lebbentette fel a fátylat, és ezáltal egyre mélyebbre vezeti rajongóit e csodás bolygó dzsungelébe. A három lemezt tartalmazó doboz az egész világon novemberben kerül a boltok polcaira, Magyarországon november 17-én. A gyűjtemény a film három változatát tartalmazza, ezek közül az egyik – valószínűleg ezt szeretnék a legtürelmetlenebbül kézhez kapni a rajongók – egy egészen újra vágott változat: további 45 percnyi kimaradt jelenet és pár órányi, eddig nyilvánosságra nem került háttéranyag is érkezik.

További infó hajtás után!


Arra kértem a munkatársaimat, hogy ebben is legyünk maximalisták. Készítsük el a tökéletes, felülmúlhatatlan Avatar-kiadást, amelyben minden benne van, amire a film rajongói csak vágyhatnak. A kibővített vágás még 16 perccel teszi hosszabbá a filmet, és mellette dokumentumfilmek, a műhelytitkokba beavató kisfilmek, képgalériák és több mint 45 pernyi kimaradt jelenet található.


A háromlemezes AVATAR kibővített Blu-ray kiadás gyűjtőknek és az AVATAR kibővített kiadás gyűjtőknek DVD egyaránt tartalmazza az eredeti mozielőzetest, a film új mozibemutatójára készült kibővített változatot valamint a 16 perccel hosszabb kibővített változatot, amelyet egy alternatív nyitójelenet is kiegészít. A nézők egy mozifilm hosszúságú dokumentumfilmet is találnak a lemezeken. Az Avatar megszületik azt a 16 éven át tartó utat mutatja be, amelyet az író-rendező műve elkészítése során bejárt. Ez a több mint 90 perc egyebek közt James Cameron-nal, Jon Landau-val (a film producerével) valamint a színészekkel és a stábbal készült interjúkat is tartalmaz. Emellett a lehető legpontosabban mutatja be, hogyan készült az a különleges produkció, amelyet mostanra – a világon - több mint 310 millióan láttak, Oscar- és Golden Globe-díjat nyert, és minden idők legnagyobb bevételével büszkélkedhet: a világ mozipénztáraiban 2,7 milliárd dollárért váltottak rá jegyet, de minden idők legkelendőbb Blu-ray lemeze is.



A háromdobozos gyűjtemény Blu-ray változata a DVD-hez képest is igazi kincsesbánya, hiszen a kibővített, interaktív extrákon kívül példa nélküli látványt és hangot is kínál. Nézői – a csak a Blu-rayen lehetséges interaktivitásnak köszönhetően - még többet tudhatnak meg a Navik világáról, és a film készítésével kapcsolatos ismereteik is tovább mélyülhetnek: egyes jeleneteket különleges alapossággal ismerhetnek meg, és a jelenetek boncolását akár kép a képben módban is nézhetik. Ezeket, illetve a további lehetőségeket is kiegészítik a James Cameron-nal és a stáb többi tagjával készült interjúk: mindez az Avatar-szakértelem mesterfokát biztosítja a film rajongóinak.


Az AVATAR kibővített Blu-ray kiadás gyűjtőknek és az Az AVATAR kibővített kiadás gyűjtőknek DVD megjelenési dátuma: 2010. november 17.



DVD technikai infó:



Hangok:
magyar, angol, cseh (5.1) angol (stereo)
Feliratok: magyar, angol, cseh, izlandi
Játékidő:
Az eredeti moziváltozat - kb. 155 perc
A kibővített moziváltozat - kb. 163 perc
Az eddig be nem mutatott, teljes változat - kb. 170 perc
Képarány: 1.78:1 (Full Frame)

EXTRÁK (eredeti nyelven!)
2. lemez
Üzenet Pandoráról

3. lemez
A kibővített moziváltozat és a teljes változat új jelenetei
További kimaradt jelenetek
Így készült az Avatar (kb. 94 perc)



Blu-ray technikai info:

Hordozó: BD 50 - Dupla rétegű
Hangok: angol (5.1 DTS HD veszteségmentes hang) olasz (5.1 DTS) magyar, cseh, lengyel (5.1) angol (2.0 surround)
Feliratok: magyar, angol, olasz, cseh, lengyel, arab, izlandi
Játékidő:
•    Az eredeti moziváltozat - kb. 162 perc
•    A kibővített moziváltozat - kb. 170 perc
•    Az eddig be nem mutatott, teljes változat - kb. 178 perc
Képarány: 1.78:1 (Full Frame)




EXTRÁK (eredeti nyelven!)
1. lemez
A kibővített moziváltozat és a teljes változat új jelenetei (magyar nyelven!)
 

2. lemez
További kimaradt jelenetek
Így készült az Avatar (kb. 98 perc)
Üzenet Pandoráról
Produkciós anyagok

- Előzetes tervek
- Kamerapróbák
- James Cameron beszéde a forgatás megkezdésekor
- Kisfilmek a speciális effektusokról
- Stábfilm

3. lemez
Egyes jelenetek részletes bemutatása, akár kép a képben is
17 produkciós kisfilm
Avatar archívum:

- A film előzetesei
- Az eredeti script
- Avatar forgatókönyv - Írta: James Cameron
- Pandorapédia
- Avatar: A dalok
- Művészeti album
3D ízelítő
- Eredeti mozielőzetes
- Pandora felfedezése

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr12351394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása