Íme a világ legkisebb és legkönnyebb asztali Blu-ray eszköze!

Egy új szintre lépett a Blu-ray technológia ezzel a rendkívüli módon mobilis eszközzel. Ez egyben azt is jelzi, hogy a fő piaci szereplők továbbra is fényesen látják az eljárás jövőjét. 

 A Pioneer erőteljesen készül a jövő év eleji, las vegasi CES-re, amely a szórakoztatóelektronikai iparág legfontosabb rendezvénye világszinten. A vállalatok itt mutatják be az újdonságaikat, így nem meglepő, hogy sokan direkt erre az eseményre tartalékolják a nagy durranásokat. 

Az nem kétséges, hogy a BDR-XD04J is egy ilyen termék, hiszen személyében a világ jelenlegi legkönnyebb és legkisebb Blu-ray írójáról van szó. A súlya kevesebb, mint negyed kiló, 13 centiméter széles, és mindössze 1,3 centiméter "vastag". Támogatja a BDXL BD-R szabvány kezelését, ami azt jelenti, hogy képes a három rétegű, 100 gigabyte tárolókapacitású és a négyrétegű 128 GB-os lemezek kezelésére is. Egy átlagos DVD lemezt nyolcszoros sebességgel ír meg, egy hagyományos BD-R írható Blu-ray lemezre pedig hatszoros sebességgel égeti fel az adatokat. Csatlakoztatható akár számítógéphez is, mégpedig igen egyszerűen, egy USB porton keresztül. Ilyenkor a működéséhez szükséges energitát is ezen keresztül kapja, tehát nem szükséges csatlakoztatni a hálózati áramforráshoz. Sőt arra is alkalmas, hogy a computer  ennek a segítségével bootoljon be. A sokoldalú, ultrahordozható eszköz várhatóan 230 dollárba kerül majd. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr613475310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása