Über drága 3D Blu-ray lejátszót villantott a Denon

Az tény, hogy a DBT-1713UD a termékleírás alapján sokoldalú terméknek tűnik, de ez nem igazolja, hogy miért kerül négyszer annyiba, mint a hasonló tudású konkurrensei.

Denon_DBT-1713UD_2.jpg


Tény és való, hogy a japán Denon eddig a felsőkategóriás lejátszók, illetve házimozi komponensek gyártójaként várt ismerté, de ennek ellenére rettenetesen soknak tűnik az a 650 dollár, amit elkérnek a közelmúltban Európában is piacra dobott hálózati lejátszójukért.

Ennyi pénzért azért elvárható lenne, hogy a termék támogassa ha lassan is, de elterjedő BDXL szabványú lemezek lejátszását. Ám e tekintetben csalódást okoz. Mondjuk ezen kívül minden létező Blu-ray szabvánnyal boldogul (azaz a háromdimenziós, az írt, illetve az újraírt korongokkal is). Ezen kívül természetesen biztosítja a DVD- és CD lemezek lejátszását, sőt, a Super Audio Compact Disc-ek sem okoznak neki problémát. A termékbe egyébként egy egy saját mechanizmussal rendelkező olyan optikai meghajtó került, amely csillapítja az esetleges rezgéseket, gyorsabb indulást tesz lehetővé, illetve a lemezek olvasási sebességét is megnöveli. A digitális térhatású audio formátumok közül a Dolby Digital+, Dolby TrueHD, DTS-HD High Resolution Audio, DTS-HD Master Audio Dolby True HD, és a DTS-HD Master Audio dekódolása biztosított.

A beépített Wi-Finek, illetve a LAN csatlakozónak köszönhetően képes a hálózaton található médiafájlok elérésére. Illetve az USB porton keresztül csatlakoztatott külső merevlemezen vagy pendrivon található videók, képek megjelenítésére és zeneszámok megszólaltatására is módot ad. A szokásos DivX, Xvid, MP3, WMA, JPG stb. fájlok mellett egyébként képes a nagyfelbontású MKV, DivX HD és M2TS videók, és a különösen jó hangminőséget biztosító FLAC fájlok kezelésére is. Emellett lehetővé teszi néhány internetes oldal tartalmának közvetlen elérését is, de itt nem a már jól ismert Smart rendszerekről van szó, csak néhány alkalmazásról. Mindent összevetve: Valóban egy sokoldalú, Blu-ray meghajtóval is ellátott hálózati médialejátszóról van szó, viszont az ára egyszerűen horror kategória.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr224602859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása