Árcsökkenés majd drágulás vár idén az optikai adathordozókra

Egyes elemzők a piac komoly megtisztulását várják 2013-tól, ami jelentősen átrendezheti az erőviszonyokat.

opti.jpg

Az utóbbi években a különféle, kisméretű, és egyre olcsóbbá váló Flash memória alapú tárolóeszközök, azaz pendriveok és memóriakártyák elterjedésének köszönhetően az optikai adathordozók, tehát a különféle CD-, DVD és Blu-ray lemezek piaca jó esetben is csak stagnál. Tavaly például közel 10 százalékos volt a visszaesés, ami jóval kisebb a vártnál, és ami elsősorban annak köszönhető, hogy bár a DVD és a CD iránt csökkent a kereslet, de ezzel szemben a Blu-ray technológia parádésan teljesített a gazdaságilag és technológiailag fejlett országokban.

Az idei évben várhatóan további erősdök a Blu-ray technológia, és ezzel együtt a régebbi, elavultnak számító eljárások szép lassan teljesen kimennek a divatból. Egyes elemzők szerint komoly átrendeződés várható az iparágban, aminek következményeként sok, elsősorban olcsóbb termékek előállításával (vagy átcimkézésével) foglalkozó távol-keleti cég kivonul erről a területről. Mivel ők még gyorsan pénzzé szeretnék tenni amit lehet, ezért komoly leárazásokra lehet számítani. Ehhez igazodnia kell azoknak is, akik a jövőben is látnak potenciált ebben az ágazatban, így minden bizonnyal ők is csökkentik az áraikat. Viszont a piac megtísztulása után nagy valószínűséggel komolyabb drágulás várható, így aki például a lemezek vagy DVD meghajtó beszerzésében gondolkodik, annak érdemes ezt még az első félévben megejtenie.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr584992439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása