A jövő televíziózása a világ repterein


Azok a szerencsések, akiknek módjukban áll utazgatni, közelről szemügyre vehetik a forradalminak szánt OLED televíziókat.

LG_OLED_TV-01_2.jpg



Az LCD és plazma tévék leváltására hivatott, OLED képalkotási eljárásra épülő televíziók áttörése egyelőre várat magára. Pedig már évek rebesgetik, hogy ezek a forradalmi készülékek leváltják a majd tíz-tizenöt éve uralkodó uralkodó technológiát használó készülékeket, de a dolog egyelőre várat magára. Pedig már van elérhető, valóban használható termék is, hiszen az LG jóvoltából már a boltokban van egy 55 hüvelykes képátlójú készülék, az EM9700 típusjelzésű televízió.


LG_OLED_TV-01.jpgEzt kívánja most népszerűsíteni a konszern egy különleges akcióval. A világ negyvenöt nagy repülőterén, így például Tokióban, Berlinben, Dubajban, Londonban, New Yorkban vagy Bangkokban állítják ki ezeket a televíziókat, amelyeket bárki közelről is megtekinthet, kipróbálhat. Erre szükség is lehet, hiszen ezek a készülékek még mindig drágábbak, mint a hagyományos tévék, viszont ha valaki működés közben látja ezeket, meggyőződhet az általuk kínált előnyökről. Tehát a minden korábbinál kontrasztosabb képről, az élénk, de mégis természetes színekről, és megszemlélheti a papírvékony készülékházat. Havis Kwon az LG otthoni eszközök divíziójának ügyvezető igazgatója ezzel kapcsolatban elmondta: egy repülőtéren annyi-féle fajta ember megfordul a világ minden tájáról, köztük értelemszerűen sokan olyanok, akik jó anyagi helyzetben vannak, hogy ez egy tökéletes megoldás arra, hogy a potenciális célcsoport figyelmét felhívják az OLED televíziózásra.

Jelenleg egyébként még mindig csak az LG kínál ilyen jellegű készülékeket. A Samsungnak már rég ringbe kellett volna szállnia saját OLED televízióival, de valami mindig közbejön... Velük ellentétben viszont úgy tűnik, hogy a Sony és a Panasonic közös fejlesztése legkésőbb a jövő év elején a boltokba kerülhet. Ráadásul azok a készülékek már biztosítják majd az Ultra High Definition, azaz 3840 x 2160 képpont felbontású audiovizuális tartalmak megjelenítését, ami komolyan bepörgetheti majd az OLED tv piacot.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr775446896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása