Szupervékony keretű tévék az idei évtől: 1 milliméterre csökkentették a káva vastagságát.

 Tavaly kezdődött az a verseny, amelynek a során az egyes piaci résztvevők óriási erőket mozgattak meg annak érdekében, hogy jelentősen csökkentsék a televíziók káváinak vastagságát. Az LG most átlépte a lélektani határt, hisze a 2012-es modellek egy része már csak egy milliméteres keretet kap. 

 
Hol máshol, mint Las Vegasban, a CES-en mutatták be a Cinema Screen termékcsaládot. Ezeknél csökkentették szupervékonyra a kávákat, amely elméletileg a legoptimálisabb és legkényelmesebb 3D élményt szolgálja. Ez, kiegészülve a keret nélküli formatervezési vonallal (amikor is egy fedő üveglapnak köszönhetően a káva és a képernyő egy síkba kerül) a mozivásznakéhoz hasonló lett a végeredmény. 
 
Az idei LG CINEMA 3D TV-k ezen kívül számos újdonsággal gazdagodtak. Megkapták például a 3D tévék működési elvét használó LG Dual Play technológiáját, amely különösen páros játékok alkalmával lehet izgalmas. Ez az eljárás ugyanis egy speciális szemüveg segítségével lehetővé teszi, hogy a felhasználók ugyanazon a tévén két, teljesen különböző képet lássanak a hagyományos, osztott képernyős megoldással szemben. A 3D Sound Zooming technológia pedig a képernyőn aktuálisan megjelenített különböző objektumok helyével és mozgásával szinkronizált hangot produkál.
 
2012-re ráncfelvarráson esett át a Smart TV rendszer is. Ebből is természetesen a frissített verzió került a készülékekbe, amely egyes országokban akár 1200 alkalmazás elérését is lehetővé teszi. A konszern emellett a folyamatosn bővülő prémium tartalomszolgáltatással is igyekszik kiszolgálni vásárlói igényeit. Itt kapott helyet például a 3D World alkalmazás, amely háromdimenziós tartalmak egyre nagyobb, gyorsan és ingyenesen elérhető választékát kínálja. Természetesen az új televíziók is képesek a kétdimenziós tartalmak háromdimenzióssá történő átkonvertálására. E tévék is a passzív-polarizációs technológiát használják a háromdimenziós anyagok megjelenítéséhez. Ehhez kapcsolódik, hogy bemutatták Las Vegasban az idei évre tervezett új szemüvegeket is, amelyek húsz százalékkal könyebbek elődeiknél, így teszik még kényelmesebbé az otthoni 3D mozizást. Azt viszont sajnos egyelőre nem lehet tudni, hogy az ultravékony keretű Cinema Screen tévék mikor és mennyiért lesznek megvásárolhatóak Magyarországon. De mivel közeleg a labdarúgó európa bajnokság, így nem lenne meglepő, ha már nem kéne rájuk sokáig várni. 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr113555500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása