Érkezőben a tetszés szerint hajlítható televíziók!

Nagyon úgy tűnik, hogy év elején bemutatják a világ első olyan tévéit, amelyeket a néző egy gombnyomással kiegyenesíthet, vagy behajlíthat.


LG55EA980Wv42.jpg

Szűk egy évvel ezelőtt mindenki a televíziózás forradalmáról beszélt, amikor az LG és a Samsung bemutatta nagyjából egy időben a világ első hajlított kijelzőjű OLED televízióit. Ezek a készülékek közel fél évtizedes fejlesztői munka eredményeként születtek meg, a formatervezés során fontos szempontot játszott, hogy az emberi látáshoz leginkább igazodó terméket hozzanak létre. Ugyanis a lágy ívnek köszönhetően a képernyő OLED_hajlitott_LG.jpgminden egyes pontja azonos távolságra helyezkedik el a néző szemétől. Minden jel arra utal, hogy az eredmények igazolták az elvárásokat, hiszen egyes iparági pletykák szerint hamarosan érkezik a következő evolúciós fázis. Állítólag ugyanis a szórakoztatóelektronikai univerzum egyik legfontosabb rendezvényén, a minden év elején Las Vegasan megrendezésre kerülő Consumer Electronic Show-n mindkét konszern bemutat majd egy különleges kijelzőt.

Egész pontosan olyan tévékről csiripelnek a madarak, amelyek bizonyos korlátok között tetszés szerint hajlíthatóak, illetve kiegyenesíthetőek. Ráadásul ehhez nincs is szükség különleges kiegészítőkre, speciális eszközökre, hiszen mindössze a távvezérlő megfelelő gombjait kell nyomkodni hozzá. Az mindenesetre tény, hogy a technológiai-szellemi háttér mindkét vállalat rendelkezésére áll. Az LG és a Samsung is bemutatott már az idei év során hajlítható OLED kijlezőt, igaz ezek csak kisméretű megjelenítő eszközök voltak, amelyekről nyilván azt állították, hogy elsősorban a telefonok, tabletek miatt fejlesztették ki. Ha igaznak bizonyulnak a pletykák, és valóban kiállítják e televíziókat, akkor is minden bizonnyal csak prototípusokat mutatnak majd be. Nem valószínű, hogy a jövő évben már a boltokba kerülnek a hajlítható modellek, de aztán ki tudja, láttunk már nagyobb csodát is.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr925673378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása