2.1 csatornás Blu-ray LG házimozi érkezik? (LG HB354BS)

Még tavaly teszteltem az LG tuti 5.1-es kompakt Blu-ray szettjét (a HB954PB-t), aminek egyetlen hátránya a magas ára volt. Később felröppentek a hírek, hogy lesz belőle egy olyan -- sztinén is 5.1-es -- változat, aminél teljesen áttervezték a hangfalakat, ebból adódóan kompaktabb méretet öltöttek volna, plusz az első hangsugárzók mellé sem járt volna állvány. Ezzel a lépéssel az LG kiszolgálhatta volna a kisebb szobával vagy kevesebb hellyel rendelkezőket is, nem utolsó sorban az olcsóbb szettet keresők számára is lett volna alternatíva. Úgy tűnik a sors nem volt ilyen kegyes a magyar vásárlóközönséghez, ugyanis ezzel a HB954SP szériával idehaza nem nagyon lehetett találkozni hivatalos forrásból (legalábbis én nem biztosan láttam sehol).



Most újabb szett bukkant fel az interneten, a HB354BS jelű változat, aminek dobozában csak 2.1-es hangszórószett lelhető fel. Ez sokak számára bőven elegendő, ha a tévé hangszóróinál jobb minőséget akarnak kicsiholni a rendszerükből, de nem akarnak mozit csinálni a nappaliból. Na pont nekik lenne jó az új összeállítás, amire két HDMI bemenet is felkerült, plusz digitális hangbemenetek, USB aljzat és Ethernet kapu (ezzel együtt BD Live támogatás) és iPod dokkoló is mind-mind a lejátszó tudásátárának részét képezik. Az LG persze gondolt azokra, akiket barkácsoló aggyal gondolkodnak, így már most le kell őket hervasztanunk, a készülék ugyanis semmilyen kimenet formájában nem támogat több hangszórót, tehát semmi esély a rendszer későbbi bővítésére, ha több hangcsatornát szeretnének.


Elvileg a termék idehaza nem elérhető, mivel egyrészt nincs fent az LG weboldalán, de 1-2 helyről már beszerezhető 115 ezer forint környékén, kérdés, hogy milyen garanciális feltételekkel...persze kíváncsian várom, hátha a hivatalos csatornák is megnyílnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr481845528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása